Dansk topklub vil have Sundsvall-midterforsvarer
2016-01-13 14:46
Alka Superliga

Mens FC København og FC Midtjylland ikke er meget for at undvære spillere, når der er OL til august, men i Hobro og Esbjerg afgiver de gerne deres folk.

OL-turneringen i fodbold er ikke en del af den officielle FIFA-kalender. Derfor bliver landenes ligaer og de internationale klubturneringer ikke planlagt rundt om legene, men skal derimod afvikles samtidig. Det betyder også, at klubberne ikke er tvunget til at give slip på deres spillere.

Det har fået FC København og FC Midtjylland, som efter alt at dømme skal spille kvalifikation til Europa i de uger, til at melde ud, at de beholder deres spillere, der altså ikke kommer til OL. 

Den modsatte melding kommer nu fra to af Superligaens bundhold, Esbjerg fB og Hobro IK. Hos sidstnævnte siger sportschef Jens Hammer Sørensen:

- Vi vil ikke stille os på bagbenene, hvis vores spillere bliver udtaget til OL.

Samme linje tager Niels Erik Søndergård, der er en del af den sportslige ledelse i Esbjerg. Overfor Ritzau siger han, at de er positivt indstillede "og vil gerne finde løsning." 

Begge chefer udtrykker dog samtidig forståelse for, at hold som FC København og FC Midtjylland, der har europæisk fodbold i sigte, ikke ønsker af give afkald på potentielt vigtige spillere.

OL spilles fra den 5. til den 21. august. Det er altså midt i Superliga-sæson og ikke mindst mindst i den periode, hvor holdene forsøger at kvalificere sig til internationale turneringer.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Er mesterskabet i England afgjort?

SUPERLIGA-VIDEO