• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Hobro-profil: Det er uvished, der fucker det hele lidt rundt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Minor forstår godt, at klubberne gerne vil i gang med at spille kampe snart. Han savner også selv at spille. Men han er opsat på, at hensynet til mennesker skal gå foran alt andet.

Af Anders Dehn

Rasmus Minor kan godt forstå, hvis nogle af fodboldens beslutningstagere får grå hår i øjeblikket. De skal balancere hensynet til klubbernes økonomi og måske overlevelse på den ene side og hensynet til spillernes helbred på den anden.

For hvor tidligt kan den professionelle fodbold begynde igen? Kan det allerede blive om en måneds tid, som klubberne ifølge Ekstra Bladet håber på? Hvad hvis spillere bliver smittet, og de har skader på deres lunger, som Mikkel Vendelbo luftede frygten for i sidste uge?

Hobros Minor har oplevet coronavirussen på nærmeste hold, da hans kræftsyge mor og hans far blev smittet, så han kan om nogen sætte sig ind i Vendelbos formaning.

- Jeg kan godt forstå bekymringerne. Jeg håber bare, og sådan fornemmer jeg det også, at der hele tiden bliver sat mennesket før sporten. Jeg håber bare, man har kontrol over det, før man begynder noget forhastet. Fodbold kommer i anden række her, siger han til tipsbladet.dk.

Læs også:Superliga-spiller: Min mor ramt af kræft og corona

- Vi er et af det hold, der træner under kontrollerede forhold, men der er alligevel et stykke til nærkontakt, intervalspil og så videre. Det sværeste er, at så får man et lille tegn på optimisme, og så alligevel hører man, at der går lang tid, inden man kan kramme hinanden igen (i samfundet, red.). I en hjørnesparkssituation står vi jo fandeme og krammer hinanden. Det er svært at vurdere, hvornår kan begynde igen. Jeg håber for helbredets skyld ikke, man presser det igennem.

Selv lever Rasmus Minor så normalt et liv, som omstændighederne tillader. Hans børn er begyndt i institutioner igen, og han går ikke rundt og frygter at blive smittet. Men som han siger:

- Alligevel er det uvished, der fucker det hele lidt rundt.

Han kan dog godt forstå, at klublederne vil i gang så hurtigt som muligt. Det er i sidste ende også hans arbejdsgivers fremtid, der er på spil.

Læs også:Hobro-spillers søn købte AGF-plakat: Jeg har gjort ham arveløs

- Alle higer efter at komme tilbage til hverdagen. Skoler, efterskoler, frisører, massører. Alle. Så selvfølge kan jeg godt forstå virksomhederne, ikke bare fodboldklubber. Jeg elsker også at spille fodbold, være sammen med mine holdkammerater, tabe, vinde, spille uafgjort sammen. Det sociale samvær, tilskuere, fans, siger Rasmus Minor.

- Lige nu summer vejret af fodbold. Påsken er normalt en af mine yndlingsfodboldtider, fordi man spillede kamp hele tiden. Så jeg kan selvfølgelig godt forstå, at man gerne vil have gang i hjulene igen. Men igen: Det er et dilemma mellem mennesker og penge, som jeg ikke skal kloge mig på. 

Det vigtigste, siger han, er, at man ikke gør noget, der sætter folk i unødig fare. Det har da også været tilfældet indtil nu.

- Da min mor var midt i sit sygdomsforløb, og vi skulle begynde at træne, var jeg sgu godt nok lidt skeptisk over, hvordan det hele skulle foregå. Men jeg synes egentlig, de forskellige instanser har tacklet det godt indtil videre. Der bliver også sprittet af, folk kommer direkte i bilen og ud igen efter træning. Øvelserne er bygget op efter, at man holder afstand automatisk. På den måde synes jeg, tingene fungerer fint. Men jeg synes, der er et stykke til at spille med nærkontakt, siger Minor.

Mens han venter på, at fodbolden vender tilbage, kan han glæde sig over, at hans forældre er sluppet af med virussen igen. Det er trods alt også vigtigere.

Læs også:Se Hobro-spillere på slap line: Synger fællessang i skør video

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Hobro-spiller forventer sommerexit: Det er nok meget sandsynligt