• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Hobro-profil om overlevelse: Det svarer til, FCK kommer i Champions League

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hobro-spillerne bliver lige så glade for at overleve i Superligaen, som FCK-spillerne bliver for at komme i Champions League, mener Edgar Babayan. Derfor er han opsat på at vise folk, at Hobro ikke er et lortehold.

Af Anders Dehn

Ingen hold spiller uvigtige kampe i første runde af foråret, men få opgør har lige så meget på spil som det mellem Hobro IK og SønderjyskE. Begge hold er i nedrykningsfare og indleder 2020 med en direkte duel.

Vinder Hobro, er der kun to point op til SønderjyskE. Vinder SønderjyskE omvendt, lægger holdet afgørende afstand til bundholdene. Så Edgar Babayan glæder sig, for han vil rigtig gerne have, at Hobro forbliver i Superligaen.

- Fra sæsonen startede, var målsætningen at undgå nedrykning. Det ved de fleste. Men det er også et eller andet sted at kunne vise folk, at selv om vi er en meget lille klub med et meget lille budget, kan vi stadig klare os. Vi kan måle os med de andre klubber. Det vil betyde rigtig meget for mig i hvert fald. At vi kan bevise, at det ikke bare var held sidste år. For vi er faktisk et rigtig godt hold, siger han til tipsbladet.dk.

- At overleve vil være det største, der kunne ske. Det vil svare til, hver gang FCK kommer i Champions League. Lige så glade de bliver, når det sker, lige så glade bliver vi, hvis vi overlever.

Historien viser, at begge fænomener er nogenlunde lige sjældne. FC København har været i Champions Leagues gruppespil fire gange, mens Hobro IK har sikret sig overlevelse i Superligaen tre gange.

Læs også:Randers-direktør bekræfter: Hobro-spiller er på listen

Der er en grad af trods over Edgar Babayans motivation i foråret. For selv om Hobro overlevede via to playoffrunder i fjor, var det ikke bare rent held.

- Man hører tit rundtomkring, at Hobro er et lortehold, et meget lille hold, og at det var pisseheldigt, at vi overlevede. Jeg kan godt give ret i noget af det. Selvfølgelig var vi lidt heldige i sidste sæson, men man skal også bruge held i fodbold. Det skal alle hold. I sidste ende overlevede vi også, fordi vi er gode. To playoffrunder i sig selv ikke let. Det er nærmest liv eller død, men vi kom igennem dem, siger han.

Derfor mener Babayan, at Hobro-spillerne er bedre rustet, hvis de ender i playoffkampene igen i denne sæson. Nu har de prøvet det før.

Men allerhelst vil han styre helt uden om. Det kræver dog nogle flere sejre i stedet for de 11 uafgjorte kampe, holdet spillede i efteråret. Han bærer selv en del af ansvaret ved at bidrage med mere end det ene mål og de fem oplæg, han leverede i første halvdel af sæsonen.

- Man får ikke særlig mange chancer som offensivspiller i Hobro, fordi vi ikke har bolden så meget som andre hold. Derfor skal vi være fokuserede, når vi får chancen. Den sidste aflevering eller skuddet på mål skal virkelig være fokuseret. Der skal de bare ind, siger Babayan.

- På oplæg synes jeg, at jeg har været fint med, men scoringsmæssigt kunne jeg godt have været mere afgørende. Det kan jeg godt selv se.

Helt skidt var efteråret nu ikke for Edgar Babayan, der i november scorede sit første landskampsmål. Endda mod Italien. Det fik andre klubber til at vise interesse, og han udtalte selv, at han var klar til at skifte.

Læs også:Babayan: Min agent er i kontakt med udenlandske klubber

Men skiftet kom aldrig, heller ikke for kantkollegaen, Emmanuel Sabbi. Babayan forsikrer dog, at han har hovedet i Hobro endnu.

- Der var også lidt i sommer med Randers angående mig. Det fylder jo i hovedet, når man hører og læser om det og møder folk, der snakker om det. Men jeg er blevet bedre til at håndtere det, siger han.

- Der vil være interesse, når man gør det godt, og man spiller på et landshold. Men jeg vil ikke bare flytte klub for at flytte klub, for så havde jeg gjort det. Det skal være godt for mig først og fremmest, men også for klubben. Det har der ikke været noget af indtil videre. Derfor er jeg stadig Hobro-spiller. Jeg vil gerne gøre foråret færdig med Hobro, og så må vi se, hvad der sker til sommer.

Den bedste måde at anbefale sig selv er også ved at levere varen for Hobro og hjælpe holdet til at blive i Superligaen.

- Det betyder meget, at jeg forlader klubben med en succesoplevelse. Hvis jeg forlader klubben til sommer. Det er meget sjovere at sige farvel til en kub, hvor man har været med til at hjælpe den, og man stadig er i Superligaen. Det betyder meget for mig personligt, at jeg forlader et sted med glæde. I stedet for at man forlader klubben, efter man er rykket ud af Superligaen, siger Edgar Babayan.

Han og Hobro IK møder SønderjyskE søndag klokken 12.

Læs også:Alt om Hobro IK: "Mål-Pål" er tilbage og skal redde sit hold

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Hobro IK

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus