• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Hobro-stopper efter lejemål og trænerskifte: Man starter bagerst i køen

Hobro IK skiftede træner, mens Alexander Molberg var udlejet, så Peter Sørensen kender ham ikke særlig godt. Derfor starter Molberg fra bunden og bagerst i køen, men han satser på at blive i klubben i denne sæson.

Af Anders Dehn

Alexander Molberg er glad for det år, han tilbragte i Wolverhampton Wanderers. Det kan man læse ham fortælle om her. Det betyder til gengæld, at han er dårligere stillet nu, hvor han er tilbage i Hobro IK, og træneren er ny.

For mens Molberg var i England, byttede klubben Allan Kuhn ud med Peter Sørensen, så da Molberg vente tilbage denne sommer, var cheftrænerens kendskab til ham begrænset. Og når Hobro samtidig er godt besat i midterforsvaret, er vejen til spilletid svær at forcere.

Læs også: Hobro-spiller var udlejet til Premier League-klub: Det var bare hjernedødt

Alexander Molberg var heller ikke med i truppen i første Superliga-runde, men han tager det med ophøjet ro. Sådan må det nu engang være i hans situation.

- Det skyldes nok bare, at man starter bagerst i køen. Vi er efterhånden ved at være godt fyldt op på stopperpladsen. Peter kom, da jeg var væk, så kender han mig ikke så godt. Så jeg ved godt, at jeg starter helt fra bund af, så jeg tager sgu bare én træning ad gangen. Når jeg får noget spilletid, hvis der kommer nogle kampe, tager vi dem, og så må vi se hvad der sker, siger stopperen til tipsbladet.dk.

Mens Molberg tilbragte sidste sæson hos Wolves, var han i forrige sæson udlejet til Cagliari. Denne sommer regner han dog ikke med endnu et lejemål i udlandet.

- Jeg har ikke rigtig andet i tankerne, end at jeg skal være i Hobro. Det kan være, der pludselig kommer noget, hvad ved jeg, men planen er lige nu at jeg skal være i Hobro. Det har jeg også snakket med min agent om, siger Alexander Molberg.

I Wolverhampton nød han godt af en Premier Leagues faciliteter, selv om han "bare" spillede på U23-holdet. Som han sagde til tipsbladet.dk i vinter:

- Man kan selvfølgelig mærke forskellen inde på banen, men jeg har faktisk lagt mere mærke til det uden for. Altså vi har jo fandme folk til alt. Der er kostvejleder, fodlæge, almindelig læge, fire fysioterapeuter bare til U23-holdet og alle mulige analytikere og videomænd - der er simpelten så mange folk, og alt bliver bare gjort ned til de mindste detaljer.

De seneste uger har han så været tilbage i Hobro, som bestemt er kommet langt med sine faciliteter, siden holdet rykkede op i Superligaen første gang, men som ikke kan prale af de samme rammer som i Premier League. Det gør dog ikke.

- Det er bare dejligt at være hjemme i Hobro igen og være sammen med alle drengene. Vi har bare fået et megagodt hold og startede også ligaen rigtig fint (1-1 mod AGF, red.). Jeg tænker sgu ikke så meget over det med faciliteterne, det rager mig en papand. Lige når man kommer til sådan en klub, bliver man helt paf over ”Det er fandeme Premier, det her. Det er England,” men det er ikke vigtigt for mig, siger Alexander Molberg.

Næste chance for at få spilletid er på søndag, når Hobro IK gæster Esbjerg fB.

Superliga

FCK vrager Daramy mod FCN

Ståle Solbakken har udtaget truppen til søndagens opgør mod FC Nordsjælland. Her har nordmanden fravalgt Mohamed Dara...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.