2016-02-03 12:42

Hobro er nu endegyldigt taberdømt i efterårets kamp mod AGF men undrer sig over, at DIF-Idrættens Højeste Appelinstans ikke vil behandle sagen.

DIF-Idrættens Højeste Appelinstans har i dag afsagt kendelse i sagen Hobro IK mod AGF, der handler om Hobros brug af spilleren Adama Tamboura i efterårets Superliga-kamp mod Aarhusianerne.
 
Appelinstansen har afvist at behandle sagen, da den allerede har været behandlet ved to instanser under Dansk Boldspil-Union samtidig med, at Appelinstansen ikke mener, at sagen har principiel karakter.
 
Den afgørelse undrer advokat Lars Kühnel, der har ført sagen på vegne af Hobro IK.
 
- Det er umiddelbart overraskende, at en sag om en arbejdsløs professionel fodboldspillers status som klubløs eller ej samt et spørgsmål om, hvorvidt et regelsæt kan finde anvendelse eller ej, ikke anses som principiel. Men da sagen ikke kan prøves ved de almindelige domstole, er der nu sat et endeligt punktum, siger Hobro IK´s advokat Lars Kühnel.
 
Hobro IK, der vandt kampen på banen mod AGF men siden tabte den på skrivebordet, har taget afgørelsen til efterretning. 
 
- Vi har været forpligtet til at forfølge alle muligheder for at sikre de tre point, som vi retteligt vandt i opgøret på banen. Nu er de juridiske muligheder udtømte, og vi vælger at se fremad og koncentrere os om det fodboldmæssige, siger bestyrelsesformand Steen Juulsgaard fra Hobro IK.
 
Sagen handlede om, at det elektroniske spillercertifikat for den tidligere Hobro-spiller Adama Tamboura ikke fysisk var i klubbens besiddelse, da kampen mod AGF blev afviklet den 11. september 2015. 
 
DBU havde dog godkendt kontrakten og tilføjet den pågældende spiller på den såkaldte A-liste, der sikrer spilleberettigelse. Derfor appellerer Hobro IK nu til DBU om at opdatere systemet omkring spillercertifikater.
 
- Vi håber, at sagsbehandlingen har givet anledning til, at Dansk Boldspil-Union fremadrettet vil overveje muligheden for at sikre en mere forenklet procedure omkring overdragelse af elektroniske spillercertifikater, således at der er fuld overensstemmelse mellem reglerne på området samt håndteringen i Klub Office-systemet,” understreger Steen Juulsgaard.
 
 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO