• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Hobro vender på en tallerken: Træner på græs fra i morgen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Spillerne i Hobro IK vender torsdag tilbage til klubbens træningsanlæg. Dermed bliver Hobro-truppen den første i Superligaen til at gå fra ingen arbejdspligt tilbage i træning.

Af Anders Dehn

Det seneste døgn har OB og Hobro IK lavet den modsatte manøvre af hinanden. I morgen møder Hobro-spillerne ind til træning igen, skriver Nordjyske

I går var OB klar til at sende spillerne på græs, men fik i dag forbud mod at bruge kommunale idrætsanlæg. I stedet meddelte klubben onsdag aften, at den sender spillerne hjem uden arbejdspligt.

Læs også:Horsens træner ikke på græs: Vi har ingen fodboldbane at bruge

Omvendt har Hobro genindkaldt spillerne til træning, efter de for få dage siden blev sendt hjem uden arbejdspligt. Fra torsdag træner de igen på græs, dog i mindre grupper, som Divisionsforeningens retningslinjer foreskriver.

- Spillerne er jo vant til at sparke til en bold og være i et socialt miljø, så de har været frustrerede over den nuværende situation. Derfor ser vores cheftræner (Peter Sørensen, red.) det som en klar fordel, at de nu kan komme på græs - selvom det bliver under restriktive forhold, siger bestyrelsesformand Lars Kühnel til Nordjyske.

Læs også:AGF følger i FCK's fodspor: Spillerne skal træne sammen i små grupper

De restriktive forhold handler blandt andet om, at man ikke må være samlet mere end otte personer på banen ad gangen, inklusive trænere. Derudover skal spillerne ankomme omklædt hver for sig, tage direkte hjem efter træning og altid holde mindst to meters afstand.

Hobro kan træne på sit anlæg, fordi klubben har råderet over den kunstgræsbane, der ligger ved siden af DS Arena. Andre Superliga-klubber træner på kommunale anlæg, og de er for de flestes vedkommende lukket for tiden.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:OB retter ind: Vi accepterer kommunens påbud

Læs også:Hobro-boss er nervøs: Vi har sluppet tøjlerne på spillerne

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus