• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Horsens-manager drømmer om en sommer med bare én rolig nattesøvn

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hver sommer skal Bo Henriksen starte forfra med sit AC Horsens-hold, fordi de bedste konstant bliver solgt. Det er "lidt op ad bakke", siger han.

Af Anders Dehn

Det er ikke, fordi man kan beskylde Bo Henriksen for at klare opgaven dårligt. For selv om han hver sommer tvinges til at udskifte et antal profil på sit AC Horsens-mandskab, er det jo gået udmærket.

Senest endte Den Gule Fare i top 6 i sidste sæson, og indtil videre befinder holdet sig på en ganske hæderlig syvendeplads i denne. Men selv om det i store træk går godt, kan det jo sagtens være opslidende alligevel.

Læs også: Bedst og værst: Bo Henriksen-sats var en succes

Denne sommer har Henriksen og co. måttet erstatte toneangivende spillere som Jesse Joronen, Alexander Ludwig, Jonas Thorsen og Kjartan Finnbogason.

- Det er selvfølgelig vanskeligt at blive ved med at gøre det år efter år, og derfor prøver vi også at skrive lidt længere kontrakter nu her for at få mere kontinuitet i det. For ikke at splitte hele holdet ad hver eneste år. Det er tanken og håbet, at jeg engang får en sommer, hvor det kan lade sig gøre bare at sove en enkelt rolig nat, for det har været lidt op ad bakke de seneste år, siger Bo Henriksen til Politiken.

Horsens-manageren leder stadig efter den rette erstatning for angriberen FInnbogason. Det troede han ellers, han havde fundet i Martin Pusic, men den tidligere Superliga-topscorer fortrød efter fire dage i Horsens, så nu arbejder Bo Henriksen igen på at hente den rette mand til angrebet.

I søndagens 1-0-sejr i Farum havde han skubbet de sædvanlige midtbanefolk Mikkel Qvist og Sammy Skytte op i forreste geled, og også det fik et glædeligt udfald for de gule. Det var nemlig Qvist, der scorede kampens eneste mål.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.