Horsens og Sønderjyske delte i livlig lørdagskamp

Begge hold ville frem over stepperne, men AC Horsens og Sønderjyske måtte dele pointene, da de lørdag spillede 1-1 i Superligaen. Mart Lieder og Kasper Junker stod for scoringerne.

AC Horsens og Sønderjyske stod for en livlig affære, da de lørdag aften delte pointene efter et 1-1 resultat på CASA Arena i Horsens.

Kampen startede i et højt tempo, hvor begge hold kørte omstillinger på hinanden. Efter otte minutters spil Alexander Bah var tæt på at finde Mart Lieder i Horsens-feltet, men Horsens-keeper Matej Delac var vågen og fik ekspederet bolden væk.

Blot fem minutter senere, kom gæsterne fra Sønderjyske foran. Mart Lieder lavede fikse ting i højresiden, og han tvang med en flot afslutning Matej Delac ud i en redning. Riposten landede for fødderne af Christian ’Greko’ Jakobsen, der nemt kunne bringe Sønderjyske i front.

Efter 20 minutters spil var AC Horsens for første gang nærgående. En dødbold endte for fødderne af Horsens-forsvarer Sonni Nattestad bagerst i feltet, men flugteren fra færingen var en meters penge forbi Sønderjyske-målet.

Horsens var igen tæt på efter en halv times spil. Et hårdt indlæg tilbage i banen endte for fødderne af Oliver Drost. Drosts afslutning kiksede, men ramte til gengæld Kasper Junker, der tæt under mål skovlede bolden over mål. Stor chance spildt af Horsens’ to angribere.

Det lugtede af et AC Horsens mål, og efter 35 minutters spil kom det. Et højt indlæg endte ved Michael Lumb ved bagerste stolpen. Backen lagde bolden af med hovedet, og inde i det lille felt kunne Kasper Junker bringe balance i regnskabet.

Horsens var tæt på at tage føringen kort inden pausen, da Bjarke Jacobsen fra en position tæt på baglinjen kanonerede bolden mod det lange hjørne. Den flotte afslutning tog dog stolpen, og dermed måtte de to hold gå til pause med 1-1 efter en underholdende første halvleg.

Horsens fortsatte med at dominere fra anden havlegs start, men det var Sønderjyske, der fik den første, store chance efter pausen. Et indlæg endte for fødderne af Marcel Rømer helt inde omkring det lille felt, men midtbanemanden, der havde rigtig god tid, formåede ikke at få bolden ind bag Horsens-forsvarerne og Matej Delac i målet.

Efter en times spil brød Michael Lumb i gennem i venstresiden, men der var ikke nogle Horsens spillere, der nåede frem og afsluttede på det fine indlæg fra Horsens-backen.

Det trak på mange måder op til en Horsens-scoring, men efter 76 minutters spil blev de reduceret til ti mand. Horsens-spillerne hang, da Sønderjyske kørte en kontra. Mart Lieder blev sendt i dybden, og Horsens færøske midterforsvarer rev den hollandske angriber ned som bagerste mand og blev sendt i bad.

Horsens fastholdte presset i det sidste kvarter, på trods af at være reduceret til ti mand. Der blev dog ikke scoret mere, og derfor blev det til en pointdeling på CASA Arena.