• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Horsens-profil før ny skæbnekamp mod Brøndby: Det var hårdt at se dem sidst

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Nymann var med til at pille guldmedaljerne om halsen af Brøndby IF i sidste sæson - nu er han klar til at drille de blå-gule på ny.

Af Ole Hoffskov

Opgør mellem AC Horsens og Brøndby IF på CASA Arena har efterhånden sikret sig en plads i dansk fodboldhistorie. 

Søndag spiller de blå-gule den tredje skæbnekamp på seks år i Horsens, når holdet kan sikre sig en plads i mesterskabsspillet med en sejr, men også risikere at ryge helt ud af det fornemste selskab i dansk fodbold med et nederlag. 

I sæsonen 2012/2013 gik det godt, da Lebogang Phiri sikrede Brøndby IF overlevelse i Superligaen - i sidste sæson udviklede det sig som bekendt til et blå-gult mareridt, da Kjartan Finnbogason sparkede guldet ud af hænderne på Brøndby. 

Søndag skrives tredje kapitel, og i Horsens sitrer forventningens glæde.

- Det bliver rigtig spændende. Vi har ikke præsteret så godt på det seneste, så vi skylder os selv en god præstation, så vi kan få et godt afsæt til det nedrykningsspil, der venter forude. Det er frustrerende, at vi reelt er uden chance for at komme med i mesterskabsspillet, men vi er selv skyld i det. Vi har ikke været dygtige nok til at gribe de chancer, vi har fået på det seneste, siger rutinerede Peter Nymann til tipsbladet.dk.

Der er gået 10 måneder siden den famøse 2-2-kamp, og det opgør vil helt sikkert fylde meget i optakten til søndagens brag, men for Peter Nymann er det ikke noget særligt. 

- Det fylder ikke så meget for mig, og vi har fået rigtig mange nye spillere i forhold til den kamp, og det samme har Brøndby. Det bliver måske lidt specielt for Brøndby, når de først ankommer til stadion. De smed guldet, sidst de var her, og det kan da godt være, det kommer til at fylde lidt, siger Nymann, der spillede 90 minutter for AC Horsens i 2-2-kampen:

- Det var hårdt at se dem, da kampen var fløjtet af, det må jeg indrømme. Men sådan er fodbold. Jeg forestiller mig bestemt ikke, at den kamp får nogen afgørende betydning for udfaldet søndag.

Hvad der helt sikkert kommer til at adskille sig fra kampen i maj er den kulisse, der venter AC Horsens og Brøndby IF. Gæsterne må som bekendt ikke have fans med i Horsens, og det vil sætte sit præg.

- Jeg tror, det betyder mest for Brøndby, der er vant til rigtig god opbakning. For Horsens er det omvendt en mulighed for at møde talstærkt op og vise, at vi også kan få mange mennesker på stadion, siger 36-årige Nymann.

AC Horsens vandt det første opgør mod Brøndby IF i denne sæson med 2-1. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus