• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ved Lyngby-konkurs: Superliga-hold kan spekulere i at tabe med vilje

Ved Lyngby-konkurs: Superliga-hold kan spekulere i at tabe med vilje
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er en klar fordel at komme i samme nedrykningsspil som Lyngby Boldklub, hvis klubben går konkurs. Divisionsforeningen vil dog ikke ændre konkursreglerne eller afviklingen af slutspillet.

Af Anders Dehn

Når Superligaens grundspil kulminerer den 18. marts, kan det være bedre at blive nummer 10 eller 11 end nummer 9. For så ender man i slutspilsgruppe med Lyngby Boldklub, der til den tid kan være gået konkurs.

Som Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen bekræftede over for Ritzau tidligere på dagen, kommer slutspillet til at fortsætte som normalt, hvis Lyngby går konkurs. Eneste forskel bliver, at holdet taberdømmes i alle sine kampe, inklusiv i slutspillet.

Læs også: Lyngby-spillerne kan ophæve deres kontrakter på onsdag

- Klubberne vil fortsat blive delt ud i to puljer af fire hold, hvor der i den ene gruppe vil være en oversidder. Med stor sandsynlighed vil det betyde, at holdet, der er fratrukket seks point og taberdømmes i de resterende kampe, vil slutte på en af gruppens to nederste pladser og dermed rykke ud, da man også ville blive taberdømt i playoffkampene, sagde Ebbesen til Ritzau.

Dermed bliver Lyngby med al sandsynlighed det ene af de to hold i sin slutspilspulje, der skal ud i playoffkampene om at overleve, hvilket altså mindsker risikoen for de andre hold i samme pulje. 

Læs også: Endnu en Premier League-klub vil købe Lyngby BK

Det er ikke nogen optimal situation, erkender Peter Ebbesen, men det bliver også svært at udføre i praksis, mener han.

- Det er svært at svare på; det bliver hypotetisk, om man kan og gør det. Som jeg husker det fra sidste år, ændrede placeringerne fra nummer 7 til 14 sig helt til sidste minut, og sådan bliver det nok også i år. Måske ikke dem alle, men en del ændrer kurs, når der bliver scoret, siger turneringschefen til tipsbladet.dk.

Læs også: Svensk Lyngby-nyindkøb på vej væk: Svenske klubber står i kø

- Det er vanskeligt at forestille sig, at man kan spille på det. Især fordi de to placeringer, der har nemmest ved at blive isoleret, er 7 og 14, og det er givet på forhånd, at de skal i samme pulje.

Det er svært at finde en rigtig god sportslig løsning, når et hold går konkurs midt i sæsonen, og derfor har DBU og Divisionsforeningen da heller ikke gjort noget ved reglerne, selv om det nye Superliga-format åbner op for nævnte problem.

Læs også: Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

- Der har man ikke fundet anledning til, at konkursreglerne også skulles laves om. Jeg er med på, at det har en ekstra dimension, men det har ikke fået os til at ændre ved princippet i konkursreglerne, siger han.

De nuværende konkursregler blev lavet som konksekvens af Lyngby Boldklubs seneste konkurs i 2001/02-sæsonen. Dengang måtte klubben spille sæsonen færdig med et hold bestående af amatører, og det skævvred turneringen, lød konklusionen.

Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud - klik her

Nu bliver en klub, der går konkurs, taberdømt i de resterende kampe, mens de hidtidige resultater står ved magt. Det kan også ramme skævt, eksempelvis i mesterskabskampen, men modellen er valgt, fordi det var det mindste onde.

- Jeg ved ikke, om der er noget gyldent argument, men i hvert fald syntes man, det var bedre end det, der var. Man syntes, det var skævt at stille med amatører. Så hellere tage holdet ud. Så er alle hold fremadrettet stillet ens, siger Peter Ebbesen.

- Ved en konkurs vil det nok kunne opleves skævt lige meget hvad. Situationen er næsten født til at være skæv.

Derfor bliver der da heller ikke noget med at lade alle den konkursramte klubs kampe nulstille.

- Jeg har godt hørt argumentet før, og det kommer af, at de eksisterende regler rummer noget skævt, men det med at slette alle forudgående resultater har ikke været et tema på noget tidspunkt. Det kan godt være, at nogle synes, man skulle gøre det, men det ville være at rulle noget tilbage, der var sket. Det ville nok også være at snyde mange fans, siger Peter Ebbesen.

Syv hold mangler at møde Lyngby Boldklub, inden slutspillet går i gang: Brøndby IF, Silkeborg IF, AGF, OB, Hobro IK, SønderjyskE og AC Horsens.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus