• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Iskold pokal-matchvinder forærede sin medalje væk: Jeg er ligeglad

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Alexander Scholz var manden, der sparkede pokaltriumfen til FC Midtjylland - han kunne efterfølgende fortælle, at han var helt kølig, da han sparkede, og at han har foræret sin medalje væk.

Af Kenneth Jensen

Han har vundet to pokalturneringer i Belgien, scoret i den ene, og nu kan Alexander Scholz også skrive dansk pokalvinder på cv'et. Og det kan han gøre med vished om, at det var ham, der sparkede det afgørende spark i den straffesparkskonkurrence, FC Midtjylland vandt.

Klubben fra Herning og Ikast var køligst - personificeret ved forsvarsspilleren, der var lavet af is, da han til en stor pibekoncert sparkede bolden ind bag målmand Marvin Schwäbe.

Den 26-årige centerback forklarede efterfølgende, hvad han gik og tænkte på, da han bevægede sig ned mod pletten for at sparke.

- Jeg prøvede bare at nyde det. Hvor mange får chancen for at opleve det pres og de følelser, der går igennem en. Det er meget modstridende følelser - der er noget angst, der er noget glæde, også fordi man forestiller sig, at man scorer. Og hvad så, hvis jeg havde brændt, sagde Alexander Scholz efter kampen og forklarede, at han ikke nåede at tænke katastrofetankerne:

- Jeg var faktisk ligeglad, hvis jeg brændte. Ikke ligeglad på de andres vegne, men det er fodbold. Det er tilfældigt til sidst, hvem der vinder, og i dag gik det vores vej.

Den tidligere udlandsprofessionelle spiller var uden flere ejendele - blandt andet en medalje - og det var der en god forklaring på.

- Den (medaljen) har jeg givet - jeg er ligeglad med sådan nogle ting. Jeg har givet det hele væk, sagde Scholz.

Selv om den centrale forsvarsspiller var manden, der sparkede den sidste bold i nettet, tager han ikke æren for sejren.

- Det er holdets. Nu får jeg selvfølgelig lidt mere ære end de andre, men jeg er virkelig glad på klubbens og holdets vegne. I Belgien må jeg indrømme var jeg glad på egne vegne, men med de holdkammerater, jeg har, og det sammenhold, er det fedt at kunne dele det med dem. Det er også fedt at komme hjem og vinde noget i første sæson, siger Alexander Scholz.

Scholz skiftede i sommer fra Club Brugge til FC Midtjylland, og den investering har altså vist sig at være god.

Det er anden sæson i træk, at "Ulvene" løfter et trofæ. Det er første gang i fem førsøg, at klubben får pokaltrofæet med til Herning og Ikast.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.