2016-01-05 07:19

Jonas Dal kan se tilbage på et vildt 2015, der blandt andet bød på et skifte til Esbjerg fB.

Cheftræner Jonas Dal har jaft lidt af et år i dansk fodbold. Først sikrede han mod alle odds overlevelse med Hobro IK, og forventningerne var store før den nye sæson. Her ramte Hobro dog modgang, mens der kom uro omkring cheftræneren, der blev et emne i flere klubber. I efteråret blev det endeligt bekræftet, at Jonas Dal fremover skulle stå i spidsen for Esbjerg fB. 

Og overgangen til det vestjyske har ikke været let. Det understreger hovedpersonen selv: 

- Fra sommer vil jeg kalde 2015 for turbulensens år. Først var der alt det med ansættelse i FC Midtjylland og siden EfB. Men det har samtidig også været mulighedernes år. Jeg havde i 2013 og 2014 fået skabt noget, der fungerede, og det har givet mig mulighed for at prøve mig af i et andet koncept end Hobros. Det har været spændende, men også meget turbulent, og mit trænerkoncept kræver, at der er ro, siger Jonas Dal til klubbens hjemmeside. 
 
Cheftræneren har desuden klare mål for det nye år: 
 
- Mit ønske for 2016 er netop, at der kommer ro på de indre linjer, og at vi bliver hinandens bedste sparringspartnere, så vi kan blive gode sammen. Hvis vi lykkes med, hvad vi vil med truppen i denne vinter, må det gerne blive et roligt transfervindue til sommer, så vi kan opnå kontinuitet og lære hinanden bedre at kende. Man får først et tillidsforhold, når man har været sammen i en længere periode, og jeg ser frem til at få et overblik over, hvilke forlængede arme jeg har ind i truppen. Det kan være fire-fem spillere, hovedsageligt erfarne spillere, men det kan også være en af de unge, udtaler han.
 
Esbjerg fB starter foråret fem points foran Hobro under stregen. Det er altså overlevelse, der kommer til at stå på programmet for klubben i store dele af foråret.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO