2017-07-14 12:06
Foto: Allan Høgholm/Getty Images

AGF's midtstopper Pierre Kanstrup kalder sit nye hold en sovende kæmpe og fortæller i et interview med Tipsbladet, at han var glad for at møde århusianerne som SønderjyskE-spiller.

Fredag aften spiller AGF første Superliga-kamp, siden holdet i slutningen af maj sikrede en ny sæson i Superligaen ved at slå Viborg FF i playoff-kampene.

Pierre Kanstrup, Jakob Ankersen, Adama Guira, Tobias Sana og Frederik Møller er hentet til AGF siden sejren hjemme over Viborg 28. maj.

Kanstrup, der var anfører i SønderjyskE, fortæller i et interview med Tipsbladets trykte udgave om sit valg af AGF og det, der har fået ham til at vælge at arbejde i Århus frem for i Haderslev.

- Jeg synes, AGF er en storklub i Danmark. Også på trods af, at AGF har haft meget svingende resultater de seneste 10-15 år. For mig et det en sovende kæmpe. Der er så meget potentiale i klubben, og jeg tror, jeg og holdet kan bidrage med at få AGF tilbage mod det niveau, man i historisk tid har haft. Det er også lidt af et personligt projekt. Jeg kan godt lide at bygge noget op, og dermed ikke at sagt, at jeg skal videre til noget nyt, hvis vi kommer op og ligger i toppen i flere år. Jeg ser det her som en storklub, der mangler den sidste gnist og de sidste elementer til et fundament, så man kan blive rigtig stor igen. Det er sindssygt spændende at være med til, siger Pierre Kanstrup til Tipsbladet.

- I min tid i SønderjyskE kunne jeg godt lide at spille mod AGF. Både fordi det er et fint fodboldhold, og fordi vi havde et godt tag på dem. AGF har haft store armbevægelser, og måske ikke rigtig levet op til det. At slå nogen, der vil meget, betyder meget for os, der var lidt mindre. Nu er jeg på det hold, alle gerne vil slå, ligesom de gerne vil slå Brøndby IF og FC København. Jeg glæder mig helt vildt til at bevise for mig selv og Fodbolddanmark, at det bliver svært at spille mod os.

- Det er måske ikke det letteste valg, jeg har truffet. Men for mig var dette projekt som formet til mig. Et sted, hvor vi skal have fandenivoldskhed og team spirit i centrum. Arbejdsindsatsen er det, der kommer først. Så kommer det gode spil senere. Det var et nemt valg for mig. Måske synes andre, det er åndssvagt, det er jeg pisseligeglad med. Jeg glæder mig som et lille barn til at komme i gang, siger Pierre Kanstrup.

Om AGF's nye folk lever op til historien i klubben ved vi lidt mere om i aften ved otte-tiden efter Superligaens premierekamp mellem århusianerne og AC Horsens.

Læs resten af interviewet med Pierre Kanstrup og en stor AGF-analyse i Tipsbladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag - læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:
- Overblik: Superligaens sommerindkøb
- Interview: Mathias Jensen, Superligaens nye pasningskonge
- Kronik: Superligaens skal revolutioneres
- Forudsigelse: Sådan slutter Superligaen
- Hvad skete der med medaljerne fra sidste år?
- Transferoverblik
- Interview: Nicolaj Thomsen klar til FCK-gennembrud
- Spiltips
- Resultater

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO