• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kanstrup vil bygge hus med AGF - men taget kommer til at mangle

Foto: Allan Høgholm/Getty Images

Fundamentet er der allerede i AGF, så nu skal Pierre Kanstrup og co. banke nogle vægge op. Taget når de formentlig ikke i den kommende sæson. Men top 6 burde være mulig.

Af Anders Dehn

På AGF's træningsanlæg har håndværkere længe arbejdet på en nyt klubhus, så stedet har været et byggerod. I løbet af sidste sæson kunne man med rette kalde klubbens førstehold det samme, for det var i den grad stadig a work in progress

Mod slutningen af sæsonen fik byggeleder/cheftræner Glen Riddersholm dog endelig sat skik på konstruktionsarbejdet, og fundamentet for et stærkt Superliga-hold blev lagt. 

Læs også: Træt af skader: AGF vil hente spillere, der rent faktisk spiller

Sådan ser nyindkøbte Pierre Kanstrup i hvert fald på den situation, som han er kommet til. 

- De har haft rigtig mange udskiftninger på holdet, og det får de også i det her transfervindue, men jeg synes, at fundamentet blev lagt mod slutningen af sæsonen. Så der er virkelig noget at bygge videre på, og det skal vi selvfølgelig gøre. Vi får nok ikke sat tag på huset i den her sæson, men vi skal nok få sat nogle vægge op og nogle afstivere ind i huset, siger han til tipsbladet.dk, mens han kan stå og kigge på det nye klubhus, der aktuelt består af et skelet og de ydre mure.

Så holdet ligner klubhuset?

- Ja, det passer nok meget godt. Jeg tror ikke på, at taget kommer på lige med det samme, men vi kan da håbe på, at vi kommer så langt så hurtigt. Jeg glæder mig helt vildt, og det her er en top 6-klub i min verden. Så det ville være hul i hovedet ikke at gå efter det.

Mens det er fem år, siden AGF sidst sluttede i top 6 i Superligaen, så er holdets budget og forventningerne fra omverden bestemt til toppen af dansk fodbold. Og det behøver ikke være nogen dårlig ting, at folk forventer noget.

Det var en af årsagerne til, at Pierre Kanstrup skiftede til AGF fra SønderjyskE, der ellers sportsligt har været bedre de senere år.

- Uden at forklejne SønderjyskE så er det her bare en større klub. Det er et større setup, bedre faciliteter, fantastiske baner med vand på. Det skal man sgu lede længe efter nede i det sønderjyske. Alle de der små ting. Og så er det forventningens pres fra byen, siger afdelingslederen i forsvaret.

Er det noget, man godt kan opsøge?

- Sådan har jeg det i hvert fald. Jeg ved, at det her budget er større end SønderjyskE's. Det forpligter også os spillere. At vi skal levere noget bedre. Det er det, vi skal nu.

- Da jeg fandt ud af, at interessen fra AGF var der, så var det ikke svært for mig at sige, at det ville jeg gerne. Jeg kunne godt tænke mig at spille i en storklub i Danmark, for det er det, og det har jeg fået muligheden for nu.

Første chance for en officiel kamp for AGF får Kanstrup den 14. juli, når holdet åbner Superligaen mod AC Horsens på hjemmebane.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020