• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kanstrups Superliga-rekord er faldet: Der blev taget nogle forholdsregler

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

99 kampe på stribe med fuld spilletid nåede Pierre Kanstrup. Det er Superliga-rekord for en markspiller, men stimen er brudt. Nu slipper han til gengæld for at blive jinxet af medierne.

Af Anders Dehn

I slutningen af efteråret satte Pierre Kanstrup en Superliga-rekord. Han rundede 94 kampe på stribe med fuld spilletid, og dermed overgik han Kim Vilfort som den markspiller, der har spillet flest gange 90 minutter uden afbrydelser.

For lige at sætte stimen i kontekst: Kanstrup spillede fuld tid hver eneste gang siden foråret 2015. Da han senest havde siddet over i en ligakamp, havde FC Midtjylland endnu ikke vundet sit første mesterskab, og konesagen i Randers FC var næsten et år ude i fremtiden.

Læs også: Pålidelige Kanstrup sætter Superliga-rekord: Nu står Jimmy Nielsen for skud

Men nu er stimen brudt. Pierre Kanstrup sad over i forrige runde mod FC København. Det ærgrer ham, men ikke på grund af rekorden.

- Jeg synes, det er ærgerligt at skulle sidde ude fra en kamp, men at det bryder stimen, det gør sgu ikke det store. Jeg ville rigtig gerne have spillet og meldte mig egentlig også klar, men der blev taget nogle forholdsregler, som måske var meget kloge, siger Kanstrup til tipsbladet.dk.

Da vi præsenterede AGF-anføreren for rekorden i efteråret, var han hurtig til at sikre sig mod uheld.

No jinx. 7-9-13, nu banker jeg lige i bordet, grinte han. 

For selv om det var halvt i sjov, mente Kanstrup, at hvis man taler for meget om noget, sniger det sig ind i tankerne. Og hvis man først bekymrer sig om at holde sig skadesfri, kommer skaderne.

- Jinx findes nogle gange. Jeg tror, det handler meget om, hvad man går og tror på, og hvad man går og tænker. Hvis ikke man tænker så meget over det, fungerer det i hvert fald for mig, siger han.

Stimen sluttede på 99 kampe, og Kanstrup måtte altså se til fra tribunen i det, der ville have været kamp nummer 100 i streg med fuld spilletid. Den lille statistiske underfundighed var der nok nogle, der ville ærgre sig over at misse. Det gør Kanstrup da også. Til en vis grad, altså.

- Ja, det kan jeg da godt følge. Men det gør mig ikke det store, om det hedder 93, 99 eller 100. Om jeg havde slået rekorden, var i og for sig også ligegyldigt. Det er meget sjovt nu, hvor det er sket, men det har jo ikke været et mål på nogen måde. Som jeg har sagt før: Jeg vil bare gerne spille, så meget jeg kan, lyder det fra Kanstrup.

Nu er han begyndt forfra, for han fik alle 90 minutter, da AGF slog OB 1-0. Så mangler han bare 99 kampe mere for at overgå sig selv - og dermed Superliga-rekorden. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020