• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kasper Junker: U21-EM er en kæmpe drøm for mig

Kasper Junker: U21-EM er en kæmpe drøm for mig
Foto: Valerio Pennicino/Getty Images

Det vil være en stor oplevelse at komme med til U21-EM for Kasper Junker, der dog også har fokus på AGF's vigtige forår.

Af Anders Dehn

Det næste halve år har to fokuspunkter for Kasper Junker: Han vil gerne levere et godt forår med AGF, og han vil gerne med til U21-EM til sommer. 

Det er forholdsvis nyt, at AGF-angriberen har været med på U21-landsholdet. Han fik sin debut i en træningskamp mod Italien i november, og i januar var han med på holdets tur til Dubai, hvor han blandt andet scorede to mål mod Henan Jianye.

Læs også: AGF's Junker om kantrolle: Jeg er stadig angriber

22-årige Junker håber, at han har leveret nok til at berettige en udtagelse til sommer.

- Det ville være en kæmpe drøm og en kæmpe oplevelse for mig. Der er nogle gode spillere foran mig lige nu, og jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse for mine chancer. Jeg synes selv, jeg har vist mig godt frem i de kampe, jeg har fået. Jeg lavede to mål nede i Dubai, hvor jeg også synes, at det var en rigtig fin træningslejr, så jeg føler ikke, at mine chancer er dårligere, men det er et stykke vej endnu, siger han til tipsbladet.dk.

I vinteropstarten og i forårspremieren mod AaB har Kasper Junker spillet på kanten for AGF, mens han på U21-landsholdet er angriber. Som han sagde i går, anser han stadig sig selv som angriber, men er mest af alt glad for, at han får spilletid. Det styrker alt andet lige hans chancer for at blive udtaget.

Men EM er stadig så langt ude i fremtiden, at Junker lader det blive ved drømmen og retter i stedet sin energi mod AGF. Holdet ligger nummer 11 i Superligaen og har en vigtig kamp mod bundproppen Viborg FF på mandag.

Chancen for at nå mesterskabsspillet er så godt som forduftet for de hvide fra Fredensvang, så Junker fokuserer på de sidste fire kampe i grundspillet og siden nedrykningsslutspillet.

- U21-EM er ikke noget, jeg tænker vildt meget på. Jeg vil bare gerne spille og hjælpe klubben og hjælpe mig selv med at forbedre vores position i ligaen. Det er min førsteprioritet, siger han.

- Når man er offensivspiller, vil man gerne bidrage med mål og assists. Det er klubben, der kommer i første række i det her forår. Hvis holdet gør det godt, kommer jeg helt sikkert også til at gøre det godt. Vores fokus lige nu er at få flest mulige point, og det starter allerede på mandag med en sindssygt vigtig kamp. Når man ikke er i top 6, er det selvfølgelig overlevelsesslutspil, man kører.

Superliga

Mere Superliga

Fokus