• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kasteskyts mod linjedommer: FC Midtjylland risikerer straf

Discplinærinstansens formand, Jens Hjortskov, bekræfter, at FC Midtjylland kan ende med at blive straffet, efter en linjedommer i går fik noget kasteskyts i hovedet. Han venter dog i første omgang på dommerens indberetning.

Af Anders Dehn

Årets første Superliga-runde havde, på godt og ondt, det hele: målrige kampe, mange straffespark, en tør nulløsning, et tidligt bud på Årets Mål i dansk fodbold og en kampafbrydelse på grund af kasteskyts mod en linjedommer.

Sidstnævnte fandt sted i gårsdagens kamp mellem Vendsyssel FF og FC Midtjylland, og genstanden, der ramte den ene linjedommer, kom fra det midtjyske fanafsnit. Hoveddommer Jens Maae fortsatte efter et kort ophold kampen, men FC Midtjylland risikerer stadig en straf.

Læs også: Bedst og værst: Kian Hansen strålede i Hjørring

Formanden for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, vil dog afvente Maaes indberetning, før han og hans udvalg foretager sig noget.

- Jeg kan bekræfte, at episoden kan sanktioneres. Nu afventer vi dommerens indberetning. Den kommer indenfor 24 timer fra kampens slutning, og når vi har den, så ser vi, hvad der står om det, siger Jens Hjortskov til Ekstra Bladet.

Avisen skriver desuden, at Brøndby IF i sæsonen 2011/12 måtte betale 40.000 kroner i bøde, fordi en tilskuer kastede et ølkrus på en linjedommer. Hjortskov vil dog ikke gætte på, om gårsdagens episode får lignende konsekvenser.

Kastemanden er ifølge TV Midtvest allerede blevet udpeget og sigtet af politiet. Det var kontrollørerne, der efter kampen identificerede den 18-årige mand fra Ikast, der blev fanget af stadions overvågningsvideo.

- Vi har sigtet ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han nægtede sig skyldig og ønskede ikke at udtale sig, siger politiets vagtchef til TV Midtvest.

FC Midtjylland vandt kampen 0-1 og holdt dermed trit med FC København i toppen af Superligaen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.