• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kristian Porse

Kenneth Andersen om kneben sejr: Tager første halvleg med os

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Ifølge FC Midtjylland-træneren skal holdet tage takterne fra første halvleg med videre, og samtidig vil han forsøge at overføre det til anden halvleg i de fremtidige kampe.

Af Kristian Porse

Efter 90 minutters spil sikrede indskiftede Mikael Anderson FC Midtjylland sejren og de tre point i sæsonens første Superligakamp mod Esbjerg fB.

Det så ellers ikke ud til, at forhåndsfavoritterne fra FC Midtjylland skulle løbe af sted med sejren. Holdet spillede ganske vist en god første halvleg, men efter pausen så det ud til, at de mistede pusten. Det erkender cheftræneren, Kenneth Andersen, og ifølge han skal holdet tage takterne fra første halvleg med videre. 

- Vi var yderst tilfredse i pausen. Jeg tror, at der er to ting, der bliver afgørende. Vi får ikke lagt det ekstremt hårde pres på Esbjerg i anden halvleg, og derfor kommer vi ikke nok på bolden. Det gjorde ondt på os, men vi tager første halvleg med os. Det er klart, at vi gerne vil have udtrykket fra første halvleg. Men det er også naturligt nok i forhold til, hvor vi er nu, at man ikke kan det hele kampen, siger han til TV3 Sport. 

Cheftræneren havde fra kampens start fravalgt holdets anfører Jakob Poulsen, der så med fra bænken i hele kampen. Kenneth Andersen forklarer, at anføreren var i spil til at komme på banen, men trænerteamet valgte en anden plan, og det er han glad for lykkedes. Samtidig er han glad på Mikael Andersons vegne.

- Vi har jo syv mand på bænken, og Bak, Priske og mig sidder og diskuterer, hvad for nogle dispusitioner vi skal gøre. Der var Jakob også i spil. Vi valgte noget andet, og det lykkedes godt, da en af de indskiftede scorede målet. 

- Det er jo rigtig dejligt for Mikael. Og ud over i dag så har han i de fire uger i opstarten vist sig rigtig godt frem, siger han. 

FC Midtjyllands næste Superliga-kamp er søndag den 21. juni, hvor de tager imod FC Nordsjælland på hjemmebane. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.