• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Kent Nielsen før OB-gensyn: Har ikke noget behov for at vise mig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kent Nielsen står mandag aften over for OB, hvor den nuværende Silkeborg-træner blev fyret for godt et år siden.

Af Ole Hoffskov

Silkeborg IF's cheftræner Kent Nielsen har stået i spidsen for AGF, AC Horsens, Brøndby IF, AaB og OB, så det hænder ofte, at den tidligere europamester er på visit hos tidligere arbejdsgivere.

Mandag står han for første gang siden sin fyring i OB over for den fynske klub, og her jagter han og Silkeborg IF den første sejr i denne sæson. Den tager Kent Nielsen gerne med fra hjemmekampen, og han fastslår, at der ikke er et personligt regnskab i det for ham.

Læs også: Kent Nielsen-interview: Det er en tung dag, og jeg er ked af det

- Det er over et år siden, at jeg forlod OB, og der er sket en stor udskiftning i OB siden. Jeg havde en fin oplevelse i OB og var glad for at være der. Jeg synes, jeg havde et godt forhold til dem, jeg arbejdede sammen med. Jeg har ikke et behov for at vise mig frem og vinde bare på grund af mit eget ego, siger Kent Nielsen til tipsbladet.dk.

Han har stor respekt for den fynske modstander, som under Jakob Michelsen spiller en helt anden type fodbold, end der blev praktiseret under Kent Nielsen i Ådalen.

- Jeg synes, OB har set stærke ud. De har en masse fysik og power, og det skal vi dæmme op for samtidig med, at vi skal spille hurtigt og være bevægelige. Jeg tror, det bliver en seværdig kamp, siger Silkeborg-træneren og tilføjer:

- De har ændret talkombinationen, og de har fået mere fysik og power. Fysisk ser de meget stærke ud. I sidste sæson synes jeg, at de længe så ud til at være det tredje- eller fjerdebedste hold i ligaen. De er svære at slå, og det bliver en vanskelig opgave for os, selv om OB på det seneste har været udfordret i forhold til at score mål. 

OB vil nok hævde, at de har scoret to mål i de seneste tre kampe, men er blevet snydt af dommeren?

- Man kan altid dykke ned i dommerkendelser. I min verden tæller et mål, når det er godkendt af dommeren, og ellers ikke, fastslår Kent Nielsen.

- Det er svært at finde et mønster
Silkeborg IF har stadig ikke vundet en Superliga-kamp siden oprykningen, og målene er væltet ind bag Oscar Hedvall, der har indkasseret 21 mål i otte kampe. Så hjælper det knap så meget, at Silkeborg IF - anført af Ronnie Schwartz - selv har haft godt gang i målscoringen.

Det har der været fokus på i landskampspausen, men Kent Nielsen kan ikke helt finde ud af, hvor han skal sætte ind. 

- Man kan dele de otte kampe op i to dele – de første tre kampe og de seneste fem. Jeg synes, det overvejende har været positivt i de seneste fem – lige med undtagelse mod Randers FC, hvor vi leverede en virkelig dårlig præstation. Det har været svært for mig at finde et mønster. I starten lukkede vi mange mål ind på standarder, men der er vi kommet bedre med, siger Kent Nielsen og fortsætter:

- I bund og grund handler det også om, at vi har en trup, hvor mange spillere ikke har ret meget erfaring med at spille Superliga, og det betyder selvfølgelig noget. Og så har der været mange dumme fejl hist og her. Det samme var faktisk tilfældet i sidste sæson, hvor vi også lukkede mange mål ind. Nu er vi kommet en række højere, og så er det velkendt, at mindre fejl koster mål. Det skal vi selvfølgelig arbejde med.

I landskampspausen lykkedes det rent faktisk Silkeborg IF at vinde en fodboldkamp, da Herlev blev besejret 3-1 i Sydbank Pokalen. En tiltrængt succesoplevelse for den jyske Superliga-klub, men så skal man heller ikke lægge mere i det, lyder det fra Kent Nielsen.

- Det er lidt en frase, at det betyder enormt meget. Vi er glade for sejren, og det var en fin modstander, vi mødte, men den har ingen betydning i forhold til opgøret mod OB. Det er altid dejligt at vinde i pokalen, og udgangspunktet er altid, at vi stiller op i turneringen for at vinde, men det var ikke sådan, at kampen gav os en hel masse, siger han.

Der er kickoff mellem OB og Silkeborg IF klokken 19.00.

Superliga

Mere Superliga

Fokus