• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Kent Nielsen: Jeg har fået at vide af mange, at det er sidste chance

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Utilfredsheden fra Silkeborgs tilhængere er stigende oven på den elendige resultatmæssige sæson, men træner Kent Nielsen læser ikke med på de sociale medier og bevarer roen.

Af Torsten Kjems Hansen

- Vi er til grin - og det har vi sådan set været længe. Og ingen på ledelsesgangen tager det alvorligt. Det er det mest sørgelige og uhyggelige af det hele. At ledelsen i så mange år har fået lov til at fastholde klubben i en kultur, der bygger på økonomisk at gå så meget med livrem og seler, at det sportslige setup er pinligt at se på. Flot økonomisk arbejde, men hvo intet vover, intet vinder. Og det er så det, vi endnu engang er ved at betale prisen for. Vi kommer jo ingen vegne som klub. Og ingen siger noget. Ingen siger, at det er for dårligt. Ingen taler med store bogstaver. For vi er jo bare Silkeborg. Vi er vant til at være til grin i Fodbolddanmark. 

Sådan lyder en af de rigtigt mange frustrerede ytringer på Silkeborg IF's Facebooksite oven på en mildest talt skidt start på livet i Superligaen, hvor det endnu ikke er blevet til en sejr i de første ni spillerunder. 

I spidsen for holdet, der har så svært ved at vinde kampe er træner Kent Nielsen, der er fuldt og helt bevidst om, at der er mange negative holdninger til ham og holdet i øjeblikket. 

Men det er ikke noget han selv bruger tid på. For Silkeborg-træneren er ganske simpelt ikke til stede på de sociale medier. 

- Mit ego er simpelthen ikke stort nok til at være på de sociale medier eller til at læse, hvor håbløst ringe jeg er, siger Kent Nielsen til TV Midtvest.

- Jeg er med på, at jeg er i skudlinjen nu, hvor resultaterne ikke flasker sig. Det er blevet sådan i vores verden, at den, der råber højest, har ret. Fremfor den, der har kompetencerne. Det må vi lære at navigere

Læs også:Mismodige Silkeborg-fans har fået nok: Vi er til grin

Senest blev det til et klart 0-3-nederlag på hjemmebane mod OB i Superligaen, og Silkeborg IF ligger dermed fortsat sidst i tabellen og har i en sæson med tre direkte nedrykkere syv point op til nummer 11 i stillingen.

Men selv om Kent Nielsen ikke selv læser med på de mange negative kommentarer, er han godt klar over, at flere af hans spillere nok gør. Og at det rammer dem på selvtilliden.

- Jeg mener, det er usundt at være på de sociale medier. Nu er jeg ikke psykolog, men jeg tror ikke, mine spillere bliver bedre af at læse, hvor kropumulige de er, og at de ikke kan en skid, sige træneren og fortæller, at hans spillere skal undlade at læse med på de mange negative ting, hvis der påvirker dem.

Silkeborgs næste kamp er hjemme mod Lyngby BK - en kamp som naturligvis igen er uhyre vigtig for Silkeborg IF og Kent Nielsen. Men selv om presset efter ni kampe uden sejr er voksende, bevarer træneren roen helt og holdent.

Læs også:Lyngby-boss om Vendsyssel: De trådte på os, da vi lå ned

- Jeg har fået at vide af mange, at det er sidste chance og en altafgørende kamp. Men det er det jo ikke. For hvad nu hvis vi taber til Lyngby og vinder resten af kampene i sæsonen? Så går det nok alligevel. Vi skal huske fagligheden og sagligheden. Det er det eneste, vi kan bruge, når vi skal flytte os, siger cheftræneren for Silkeborg IF.

Silkeborg IF har hentet et point på hjemmebane indtil videre, men et håb om et godt resultat må være, at Lyngby BK har tabt samtlige fire udekampe i sæsonen. 

Læs også:Uheldigt SIF-talent efter ny skade: Det skal jeg lige sluge

Læs også:Frygteligt nyt for Silkeborgs offensive es: Har revet korsbåndet over

Læs også:Optakt: OB - AGF

Superliga

Mere Superliga

Fokus