• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Nicklas Grodt Degn

Kian Hansens røde kort bliver annulleret

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland får medhold i en klage til Fodboldens Disciplinærinstans, der omstøder forsvarsspillerens røde kort i weekendens kamp mod Silkeborg.

Af Nicklas Grodt Degn

Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og Silkeborg IF sluttede i weekenden dramatisk, da nordsjællændernes Kian Hansen i overtiden fik rødt kort for et begået straffespark på Marc Rochester.

Farven bliver nu ændret fra rød til gul. Det røde kort har FC Nordsjælland efterfølgende klaget over, og den klage får Superliga-klubben onsdag medhold i dag. DBU meddeler, at Fodboldens Discplinærinstans på baggrund af klagen ændrer det røde kort til et gult og samtidig nedsætter Kian Hansens strafpoint fra 34 til fire. Derfor er han alligevel i spil FC Nordsjællands-hjemmekamp mod OB fredag.

Det lyder i kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans:

- Disciplinærinstansen finder det relevant at tage de Disciplinære bestemmelsers paragraf 1i, nr. 1), d. i anvendelse i forbindelse med det røde kort til Kian Hansen, idet kampens dommer efter forelagt dokumentation entydigt kan konkludere, at beslutningen i kampen er forkert, og han ændrer dermed sin vurdering af situationen til at Kian Hansen burde have modtaget en advarsel (B2).

Læs hele kendelsen her.

Kampen mellem FC Nordsjælland og Silkeborg endte 2-2. Silkeborgs Ronnie Schwartz brændte straffesparket i overtiden.

Superliga

Mere Superliga

Fokus