2016-03-11 16:32
Foto: Anita Graversen / Polfoto

Kronjyderne Randers FC vil ikke stå i vejen for Jonas Borring, hvis kantspilleren ikke kan se anden udvej. Men klubben påpeger, at den meget gerne vil holde på profilen.

Dramaet om Jonas Borring, Christian Keller og Randers FC har været i gang hele fredagen, hvor Jonas Borring flere gange har udtalt, at han nægter at trække den kronjyske trøje over hovedet igen, så længe Christian Keller er at finde i klubben.
 
Keller, der er frataget anførerbindet og er blevet erstattet af Mads Fenger, har udtalt, at han er ked af sitautionen, men at klubben skal videre. Men spørgsmålet er selvfølgelig, om Jonas Borring, der i december blev kåret til årets spiller i Randers af Frejas Fodboldvenner, kan se sig selv vende tilbage tilbage klubben, eller om han vil videre.
 
I Randers FC er de særdeles kede af situationen og håber meget på, at den 31-årige kantspiller vender tilbage til klubben i næste uge. Men sker det ikke, og ønsker Jonas Borring at rive kontrakten over, vil Randers ikke stå i vejen. Det fortæller administrerende direktør Michael Gravgaard til tipsbladet.dk.
 
-  Det er klart, at vi hverken kan eller vil tvinge en spiller til at være i klubben under de her omstændigheder. Hvis Borring vil have ophævet sin kontrakt, er han nødt til at komme til Randers FC og sige, at han vil have sin kontrakt ophævet. Hvis han ikke mener, han kan spille fodbold med Keller, må han komme og bede om at få den ophævet. Vi vil ikke stille os i vejen, selv om vi inderligt håber, at han ændrer holdning og vil spille for Randers FC.
 
- Jeg vil gerne understrege, at Jonas er en fremragende spiller, og at han skal spille og fortsætte sin karriere - allerhelst i Randers. Men vi stiller os ikke i vejen, hvis han ikke kan se sig i Randers FC, siger Michael Gravgaard til tipsbladet.dk.
 
Klubben er i medierne blevet ristet for den måde, sagen er blevet håndteret på, men den tidligere professionelle fodboldspiller og tv-vært forklarer, at klubben ingenlunde har forsøgt at tysse noget ned, selv om kronjyderne mandag blev bekendt med situationen og først i dag udadtil har talt om sagen, efter den kom frem i medierne. Strategien har været, at de implicerede har skullet sunde sig, så de ikke skulle komme til at sige noget, de ville fortryde senere.
 
- Når jeg læser Rajko Lekic, og hvad alle de sportsstjerner skriver, så er det netop det, jeg mener. Der er brug for ilt til hjernen. Der bliver skrevet noget med at flække begge knæskaller og at møde ham nede på gaden, og så skal de en halv time senere til tasterne igen for at skrive, at de selvfølgelig ikke opfordrer til vold. Det er netop min pointe i forhold til det ledelsesmæssige: Når alle implicerede fik 24 til 36 timer til at sunde sig, var det for at undgå, at Borring eller andre skulle fremstå som Rajko Lekic, siger Gravgaard og forklarer:
 
- Der er fra vores side ikke fejet noget ind under gulvtæppet. Men ordet er gået hurtigt. Fra de vidste det i Odense, til Esbjerg til Lyngby. Men havde vi sagt det i onsdags, var der måske netop blevet sagt nogle dummere ting end nu, fordi de implicerede var i deres følelsers vold.
 
- Det, at Jonas ikke har gidet at blive fremstillet som en tudeprins, har jo også fået ham til at reagere. Det har jeg den største forståelse for. Men tingene skal siges på en sober måde, ellers er der risiko for, at man kommer til at fortryde, siger Gravgaard.
 
Og selv om der er blevet sagt ting, som normalt vil udløse en sanktion i en fodboldklub, er Randers FC udmærket klar over, at det er en svær tid for Jonas Borring, Christian Keller og hele klubben.
 
- Jeg tror og håber på, at noget af det, Borring har sagt de sidste 24 timer, har han sagt sine følelsers vold. Jeg bebrejder ham ikke for det, han har sagt. Sagen har ikke været nem at håndtere, og man skal også se sagen i rette sammenhæng.
 
- Man kan altid stille spørgsmålstegn ved, om vi har gjort det rigtige, men jeg mener bare, at det er bedre, at alle implicerede parter har haft nogle timer til at sunde sig og tænke over tingene. 
 
Sagen har fået den konsekvens, at Christian Keller er blevet frataget anførerbindet i Randers FC, hvor Mads Fenger nu er ny anfører. Det er kommet frem i dag, og Michael Gravgaard vil ikke ud med, om det er sket tidligere i ugen.
 
- Der er ikke nogen, der siger, at det ikke er sket tidligere i ugen. Ret beset: Hvornår er en anfører så vigtig? Det er han i kamp, og nu er den beslutning taget, og så er der en anden anfører til kampen søndag, siger Michael Gravgaard, der afsluttende forklarer om Christian Kellers ageren:
 
- Den er ikke svært i den forstand, at han ikke har rendt og brudt love og regler. Det er jo et frit land. Christian Keller kender godt konsekvenserne i det her. Alle, der interesserer sig for Randers FC, vil kigge ekstremt nøje på Christian Kellers præstation allerede på søndag, siger Michael Gravgaard.
 
Nu venter Brøndby så søndag aften på udebane. Michael Gravgaard fortæller, at klubben har været tilfreds med det, der er præsteret i træning, trods denne sag. Han håber, det bliver taget med ind i kampen.
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO