• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Kofod efter frisparkskasse: Blev inspireret af Marcondes

Foto: Getty Images

Magnus Kofod har trænet hen mod at kunne sparke frispark som sin tidligere holdkammerat, Emiliano Marcondes.

Af Mads Bye Marboe

Et af Superliga-sæsonens bedste mål blev scoret fredag, hvor Silkeborg IF og FC Nordsjælland mødtes.

Her åbnede Magnus Kofod scoringen med et suverænt frisparksmål.

Scoringen var midtbanespillerens første nogensinde i Superligaen, og det er noget, han har trænet intenst på, siden Emiliano Marcondes var i klubben.

Læs også:Bedst og værst: Uforglemmeligt frisparksmål sendte FCN mod sejr

- Jeg begyndte så småt at øve de her frispark for to år siden med Emiliano Marcondes efter træning, men dengang kunne jeg jo ikke noget, der mindede om dét, han kunne. Derfor blev det også en stor motivationsfaktor, fordi jeg kunne stå og se på, at han og Mathias Jensen hakkede den i kassen hver dag. Det ville jeg gerne være en del af. Så det blev lidt målet, at jeg også skulle have en spidskompetence.

- Jeg selvtræner så ofte, som mine ben tillader mig at gøre det. Det var faktisk på grund af en lille overbelastning i lysken, at jeg ikke spillede testkampen mod HB Køge. Så det er vigtigt at mærke efter, men jeg forsøger at øve de her spark i hvert fald to gange om ugen efter træning. Og gerne tre gange, hvis jeg kan få Dams, Rygaard eller Jaxe med på den, siger han til klubbens hjemmeside.

Flemming Pedersen fortalte efter 2-0-sejren over Silkeborg, at FC Nordsjælland går efter tredjepladsen, og den målsætning bakker 21-årige Kofod op om.

Læs også:FC Nordsjælland sænker Silkeborg med kanonkasser

Han er samtidig mere eller mindre klar til at erklære, at pladsen i top seks er sikret.

- Den er i hvert fald 99,99% sikker, så det kan man jo stort set godt. Meget skal gå rigtig galt, hvis ikke vi skal i top-6. Nu tager vi selvfølgelig først lige en kamp ad gangen, og så må vi se, hvordan tingene ser ud efter Midtjylland-kampen på søndag. Men vi er i hvert fald opsatte og fortrøstningsfulde i forhold til at være med i mesterskabsspillet.

- Og så synes jeg selvfølgelig, at vi skal gå efter den tredjeplads. Den er ikke langt fra os, uanset hvordan de sidste runder af grundspillet flasker sig. 11 kampe tilbage, en rigtig fin målscore, og vi er inde i en god stime, så det er helt sikkert muligt. Jeg er helt sikker på, at det her hold kan tage opgaven op. Nu var jeg godt nok med til at vinde bronze i 2018, men det er snart på tide at få nogle flere medaljer til Farum. Så lad os da forsøge at nappe den tredjeplads, så jeg kan få en til.

FC Nordsjælland får besøg af FC Midtjylland i grundspillets sidste kamp.

Læs også:Video: Se de to fantastiske FCN-kasser mod Silkeborg

Læs også:FCN-træner om Sulemana: Har Neymar-potentiale

Læs også:Kian Hansen stolt af FC Nordsjællands evner til at forsvare sig