2017-05-19 09:06
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superligaen vil have gavn af at ændre i Superliga-strukturen igen, emner konsulentfirmaet, der foreslog en ændring i første omgang.

Den danske Superliga er i gang med sin første sæson med slutspil, og indtil videre er guld og sølv allerede på plads, mens spændingen handler om, hvem der tager tredjepladsen og nedrykning.

Men står det til Hypercube, det hollandske firma der foreslog strukturændring i første omgang, skal Superligaen ændres igen. Hypercube foreslår at kigge mere mod belgisk fodbold.

- Lige nu skudt fra hoften vil jeg anbefale, at Superligaen genovervejer, om man skal tage alle sine point med videre fra første runde. Vi har set, at det har været succesfuldt at halvere pointene i Polen, Rumænien og i Belgien,« siger Pieter Nieuwenhuis til BT og slår fast:

- I de tre lande skabte det mere konkurrence i den sidste del af turneringen, fordi der var flere bejlere til titlen. Ganske simpelt rent matematisk var afstanden mindre mellem holdene efter den første runde. I Danmark ville det i denne sæson ikke have ændret meget ved, at FC København stadig ville blive mester, men de andre hold ville i det mindste have været i nabolaget, siger han.

Aktuelt er Brøndby 19 point efter FC København, mens Lyngby på tredjepladsen er 29 point efter topholdet. Det ville altså gøre det tættere i toppen, hvis man halverede pointene.

Det er dog ikke noget, der ligger lige i kortene, fortæller Claus Thomsen fra Divisionsforeningen til BT. Han påpeger, at først efter næste sæson kigger klubberne på strukturen igen.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO