• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Kontrakt-udløb i Hobro: Kan blive nødt til at kigge andre steder hen

Foto: Getty Images

Usikkerheden er stor for de spillere, der har kontraktudløb til sommer - midt i en corona-krise. Hobro IKs Simon Jakobsen er en af dem.

Af Torsten Kjems Hansen

Simon Jakobsen, der i januar skiftede fra hjerteklubben Silkeborg IF til Hobro IK, kan blive tvunget til at se sig om efter en ny klub. Det fortæller han til Politiken

For ikke ret lang tid siden var Simon Jakobsen fast mand og anfører hos Silkeborg IF, men den nu 29-årige forsvarsspiller røg på bænken og blev i januar til sidst nødt til at se sig om efter et andet sted at fortsætte karrieren.
Det endte med et skifte til Hobro IK på en kontrakt, der løber resten af sæsonen.

Men corona-virussens tag i Danmark og Europa har betydet en kæmpe usikkerhed for de spillere, der til sommer har udløb og ikke ved, hvad der venter bagefter. For kan og vil klubberne forhandle forlængelse? Ingen kan sige ret meget om det, da ingen ved, hvor længe krisen kommer til at vare.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Bliver Superligaen genoptaget - og i givet fald, hvornår? Hvornår starter den næste sæson?

For Simon Jakobsen er situationen alt andet end givtig, for ud over, at der i øjeblikket ikke i Hobro IK, der kan sige ret meget om fremtiden, er alle godt klar over, at økonomien i de danske fodboldklubber er hårdt ramt i den aktuelle situation.

Simon Jakobsen erkender sin svære situation, men ved også, at det kan være nødvendigt at hytte sit eget skind.

Læs også:Silkeborg-back vil forlænge sin kontrakt

- Så selv om jeg er glad for at være i Hobro, så bliver jeg måske nødt til at kigge andre steder hen for at se, hvad de kan og vil give, hvis de er interesserede i mig. På alle mulige andre tidspunkter ville jeg nok ikke have gjort meget for det. For jeg er sindssygt glad for at være landet i Hobro, men hvis de ikke har økonomi til ret meget, kan jeg jo blive nødt til at kigge andre steder hen, siger Simon Jakobsen til Politiken.

Simon Jakobsen er en af rigtig mange spillere i Superligaen, der har kontraktudløb til sommer - du kan se hele listen her.

Under normale omstændigheder vil kontrakterne udløbe 30. juni, men hvis Superligaen eksempelvis bliver genoptaget og først slutter i juli eller august, er oplægget fra UEFA, at kontrakterne hos spillere med udløb automatisk skal forlænges, så hverken klub eller spiller pludselig bliver ramt midt i en sæsonafslutning.

Hobro IK ligger efter grundspillets første 24 runder nummer 12 i tabellen med blot 19 point. Der mangler to spillerunder af gruppespillet, hvorefter ligaen skal deles ind i et medalje-slutspil og to nedrykningsgrupper.

Læs også:Superliga-kollega roser Solbakken: Han var meget mere ubarmhjertig tidligere

Læs også:Hobro-spillers søn købte AGF-plakat: Jeg har gjort ham arveløs

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere