• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kræftsyg Lars Høgh: Jeg kommer stadig på arbejde i Brøndby og på landsholdet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selv om Lars Høghs kræftsygdom er vendt tilbage, vil han fortsat passe sit arbejde i Brøndby og på det danske landshold, i det omfang han kan.

Af Anders Dehn

Det er Knæk Cancer-uge, og det byder traditionen tro på en række tiltag, der skal være med til at sætte fokus på og skaffe penge i kampen mod kræft. Men ugen bød også på en nedslående besked fra en af dansk fodbolds legender.

Lars Høghs kræftsygdom er vendt tilbage, fortalte han på TV2 onsdag aften. Den tidligere OB- og landsholdsmålmand var ellers erklæret rask, men har altså fået et tilbagefald.

Til daglig er han ansat som målmandscoach i Brøndby IF og som målmandstræner på landsholdet. De poster holder han i videst muligt omfang fast i, selv om han er tilbage i kemobehandling.

Læs også:Kræftsyg Lars Høgh har fået tilbagefald: En mavepuster for mig og familien

- Den støtte, jeg har fået fra Brøndby-fansene, fra alle i klubben og Jan Bech Andersen er fantastisk, og det betød rigtig meget for mig i mit første sygdomsforløb, og det betyder rigtigt meget nu, siger Lars Høgh til brondby.com.

- Men jeg ønsker ikke mere opmærksomhed omkring min person. Jeg vil koncentrere mig om at komme mig så godt som muligt og om min familie. Jeg vil komme i klubben, så vidt det er muligt for mig.

Læs også:Lars Høgh er tilbage på job: I mit eget hoved er jeg rask

Det betyder dog ikke, at målmændene i Brøndby ingen træning får, hvis Høgh ikke er der. Klubben har ansat Claus Fallentin som målmandstræner, og Lars Høgh er som nævnt målmandscoach. Det betyder, at Fallentin træner keeperne til daglig, og Høgh guider dem uden for banen. Fallentin beskrev selv arbejdsfordelingen således, da han tiltrådte i fjor:

- Vi har den opdeling mellem Lars og jeg, at han tager meget snakkene i det, især på kampdagene og dagen efter en kamp. Det kan jeg selvfølgelig heller ikke helt lade være med, for jeg står jo det meste af tiden på træningsbanen, så de snakke har jeg også med målmændene, men det er primært Lars, der har coaching-delen.

Da Lars Høgh var sygemeldt i 2018, vikarierede Leicester Citys målmandstræner, Mike Stowell, på landsholdet.

Læs også:Lars Høgh er tilbage i landsholdslejren: Den helt store målsætning

Læs også:Skarp Schmeichel: Træner mere effektivt end nogensinde før

Læs også:Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang