2017-09-13 14:33
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kristian Riis er glad for lejeaftalen med Vendsyssel FF, og opholdet skal bruges til at få spilletid og selvtillid.

Hvis tingene går efter den drejebog, der er skrevet i FC Midtjylland, er Kristian Riis en af profilerne i midterforsvaret om nogle år, men her og nu er der andre, der står foran ham i køen. Derfor blev den 20-årige stopper udlejet til Vendsyssel FF på transfervinduets sidste åbningsdag, og her er det meningen, han skal få nogle hår på brystet og polstre sig til en fremtid i FC Midtjylland.

- Vendsyssel er en god udfordring for mig. Det, som jeg har brug for på nuværende tidspunkt i min udvikling, er spilletid på seniorplan, og jeg vurderede, at den bedste mulighed for det var i Vendsyssel, siger Kristian Riis til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Drømmen er stadig at slå igennem i FC Midtjylland, og jeg kunne også sagtens være blevet i klubben og kæmpe for min plads, men omvendt kunne de ikke med sikkerhed tilbyde mig en fast plads. Derfor blev det Vendsyssel, og selv om det faldt på plads sent, var det ikke en pludselig indskydelse at blive lejet ud. Jeg havde en plan og så løbende mine muligheder an i transfervinduet.

Kristian Riis står noteret for 16 Superliga-kampe for FC Midtjylland, og han nåede at starte inde i to kampe i denne sæson, før han blev udlejet. Forsvarsspilleren startede stærkt i FCM, men har siden haft et par uheldige optrædener, og det har tæret en smule på den unge mand, selv om han også har været god til at abstrahere fra det.

- Det er ikke gået mig på, men jeg har selvfølgelig læst, hvad der er blevet skrevet. Jeg må også kigge indad og erkende, at jeg ikke har grebet de chancer, jeg har fået, og det er også en af grundene til, at en udlejning var den bedste løsning. I Vendsyssel har jeg mulighed for at finde mig selv igen og få lidt selvtillid tilbage. Det er ikke gået min vej indtil videre, men det er bestemt ikke noget, der har slået mig ud, lyder det fra Kristian Riis.

Kort inden sit skifte til Vendsyssel meldte FC Midtjylland ud, at man havde forlænget aftalen med Kristian Riis, og det ser han som et stort skulderklap.

- Sådan ser jeg det helt sikkert, og jeg er glad for, at de kan se potentialet i mig. Det er ikke længe siden, jeg forlængede min kontrakt, og det fik jeg at vide var en belønning for mit forår. FC Midtjylland tror på mig, og jeg er glad for, at klubben også kunne se, at det bedste for mig på nuværende tidspunkt var at blive udlejet og få fast spilletid, lyder det fra den unge forsvarsspiller, der forlængede til 2022.

Kristian Riis blev i de sidste dage af transfervinduet sat i forbindelse med AC Horsens, og han erkender, at en lejeaftale med en Superliga-klub havde været at foretrække. Da han gjorde summen op, var Vendsyssel FF dog den bedste løsning.

- Hvis jeg havde fundet en Superliga-klub, der kunne tilbyde fast spilletid, havde det selvfølgelig været den optimale løsning, men jeg ser det som, at jeg tager et skridt ned for at gå to frem. Spilletid har været det altafgørende paramter for mig, og det så jeg de bedste muligheder for i Vendsyssel. Og så synes jeg i øvrigt heller ikke, at 1. division er så meget ringere end Superligaen. Her er mange gode hold, og vi er et af dem, siger han.

Lejesvenden fastslår, at man på mange områder godt kan sammenligne Vendsyssel og FC Midtjylland.

- Jeg synes, man kan sammenligne kulturen i de to klubber. FC Midtjylland og Vendsyssel FF er to klubber, der går på banen hver gang for at vinde, og det smitter også af på træningerne. Inden skiftet havde jeg en god snak med Erik Rasmussen og ”Berthel” (assisterende træner Jens Berthel Askou, red.), og det bekræftede mig i, at Vendsyssel er et godt valg. Selvfølgelig er der forskel på Superliga og 1. division, men jeg synes især, der er et godt træningsmiljø i Vendsyssel, slutter Kristian Riis.

Kristian Riis' lejeaftale med Vendsyssel FF gælder for resten af indeværende sæson. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO