• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kuhn har anbefalet spillere i Hobro - Thomasberg holdes uden for

Kuhn har anbefalet spillere i Hobro - Thomasberg holdes uden for
Foto: Danni Rosenkrantz

Den nye cheftræner i Hobro IK har allerede anbefalet sin klub at hente specifikke spillere. Samtidig sidder Thomas Thomasberg fortsat i klubben, men han har ingen indflydelse på transfers. Det er desuden endnu uvist, hvordan opgaverne skal fordeles mellem de to.

Af Anders Dehn

På mandag er sommerferien slut for spillerne i Hobro IK. Da begynder forberedelserne frem mod næste Superliga-sæson, men det er stadig uvist, præcis hvordan træningen og de daglige opgaver skal disponeres.

Hobro har således ansat Allan Kuhn som ny cheftræner, men forgænger Thomas Thomasberg forlader som udgangspunkt først klubben til oktober, hvor han tiltræder i Randers FC. Derfor skal de to cheftrænere nu finde ud af, hvordan de fordeler arbejdsopgaverne, mens de venter på, at Hobro og Randers blive enige om en pris for at lade Thomasberg gå.

Læs også: Kuhn takkede nej til Hobro første gang

Den arbejdsfordeling er endnu ikke på plads.

- Det har vi ikke lagt os helt fast på endnu, men vi har masser af træneropgaver, så det må vi se på, når vi kommer i gang med det, siger sportschef Jens Hammer Sørensen til tipsbladet.dk.

Læs også: Randers-direktør: Hobro synes vores Thomasberg-bud er urimeligt

Det står dog klart, at Thomasberg, der altså senest forlader klubben om fire måneder, ikke er en del af den langsigtede planlægning i Hobro IK.

- Det siger lidt sig selv. Han skal starte i en anden klub om et par måneder, så alt, der hedder sportslig strategi, er han ikke med i, siger sportschefen, der til gengæld har taget den nye cheftræner med på råd.

Læs også: Hobro-sportschef om ny angriber: Ikke sikkert, han slår igennem med det samme

- Det har altid været en del af arbejdsproceduren i Hobro, at trænerteamet er inde over de fleste ind- og udgange. Jeg har det sådan, at der er ingen grund til, at jeg henter en spiller ind, hvis trænerteamet ikke har lyst til at bruge ham. Sådan er det også med Allan. Han er også kommet med nogle navne, der kunne være interessante.

Hvad har de så på bedding, cheftræner Kuhn og sportschef Hammer Sørensen? Helst nogle offensive forstærkninger. Selv om de i går hentede angribertårnet Julian Kristoffersen i Djurgården, er de ikke færdige med at lede efter de spillere, der kan afgøre kampene.

- Vi skal gerne have et roligt vindue. Vi har hele stammen og fundamentet på holdet på plads, og vi har kontrakt på mange startere fra sidste sæson. Så skal vi se, om vi kan få et par klassespillere ind på den sidste tredjedel af banen, siger Jens Hammer Sørensen.

Er det målscorere eller chanceskabere?

- Begge dele. Jeg kan konstatere, at Pål Kirkevold har stået for halvdelen af vores scoringer (22 ud af 41, red.), og vi vil gerne dele det mere ud. Så vi skal have noget ind af høj kvalitet, men det afhænger også af, om vi sælger Pål.

Selv om sportschefen endnu ikke har afsat sin topscorer fra sidste sæson, er det i den grad stadig i spil at sælge nordmanden. Klubben har allerede afgivet én profil i form af Björn Kopplin, og ham skal de måske også have erstattet.

- Vi har sagt farvel til en venstre back, men har en fuldgod erstatning i Jacob Tjørnelund. Han har døjet meget med skader, men han er i bedring og kan præstere på et højt og stabilt niveau. Men det kan være, vi er skrøbelige, for sidste sæson havde vi to på pladsen, nu har vi én, så måske skal vi have noget mere bredde, siger Jens Hammer Sørensen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus