2016-03-02 17:20
Foto: Polfoto

FCK's Kasper Kusk har efterhånden etableret sig på højrekanten, og nu arbejder den 24-årige nordjyde på at gøre sig endnu vigtigere for hovedstadsklubben

Kasper Kusk har spillet samtlige kampe for FCK denne sæson, hvor han siden sommerens skifte fra Twente langsomt har etableret sig på højrekanten for guldfavoritterne, for hvem han især inden vinterpausen var afgørende.

2-1-forårspremieren imod Esbjerg søndag talte en enkelt assist fra hans venstrefod, men den kamp var han dog ikke videre tilfreds med.

- Jeg har ikke lavet så mange mål i starten, og den første kamp var ikke rigtigt den bedste, selvom jeg fik lavet en assist. Jeg håber, at jeg ligesom holdet kan steppe to-tre skridt op, fortæller han til tipsbladet.dk og fortsætter om efteråret.

- I efteråret var problemet lidt, at jeg kom efter et halvt år uden så meget spilletid. Det bliver bare automatisk svært, når man længe har spillet kamp hver weekend, og man så pludselig (hos Twente, red.) spiller hver anden eller tredje weekend. Jeg manglede noget kamprytme, da jeg kom, men jeg synes også, at jeg fik bevist mig til sidst, og at jeg kunne gå tilfreds på ferie, fortsætter højrekanten.

Hos FCK har han måttet vænne sig til, at modstanderen ikke altid tillader ham lige så meget plads, som han fik hos AaB for nu to år siden, og det har ifølge ham selv været endnu en udfordring efter skiftet til hovedstaden.

- Modstanderen forbereder sig på en helt anden måde. Jeg kan selv huske fra AaB, at FCK-kampene altid havde noget ekstra, og sådan tror jeg, at mange har det, når de møder os. Jeg tror, at mange ser lidt anderledes på kampene imod os, og at der bliver givet lidt mere i tacklingerne, analyserer han til tipsbladet.dk.

- Det er også tit sådan, at modstanderen har en tendens til ikke at tage så mange chancer og så stille sig lidt længere tilbage i stedet for at fare ud over isen, når de møder os. Så bliver der automatisk mindre tid og plads, og det er også noget, som jeg har skullet vænne mig til. Det er lidt sværere at fange modstanderen i en omstilling, som AaB kan gøre, når modstanderen imod os især tænker på, hvad der sker, hvis man kommer for langt frem,  fortsætter nordjyden.

Nu siger du selv, at det efterhånden er begyndt at se nogenlunde ud. Nicolai Jørgensen skifter formentlig til sommer, Delaney kan være på samme vej, og hvem ved, hvad Zanka og Augustinsson skal. Man kan måske godt have den fornemmelse, at du efter dit skifte i sommer snart skal tage mere ansvar?

- Det kan man måske godt sige. For mig er det vigtigste at holde næsen i sporet, men det er da rigtigt, at der hele tiden er spillere, der bliver solgt, og nogle andre, der kommer ind, og så kan det måske godt være, at jeg skal til at tage mere ansvar, fortæller han til tipsbladet.dk og uddyber.

- Hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om igen at komme til udlandet, giver det sig selv, at jeg skal være en af de bærende kræfter her. Ellers bliver jeg aldrig interessant. Det er da mit mål, at jeg nu, hvor jeg efterhånden har etableret mig, skal tage det næste skridt, og det må være at blive endnu mere afgørende.

Landstræneren er også skiftet. Er det noget, som du tænker på?

- Egentligt ikke. Hvis jeg igen skal gøre mig aktuel, skal jeg også have et rigtigt godt forår, men jeg vil ikke begynde at spekulere i, hvem der står på blokken, og hvem der ikke gør. Jeg skal bare fokusere og arbejde videre, fastslår han.

Ikke desto mindre føler han altså, at han efterhånden er tilbage, hvor han sluttede hos AaB, men situationen er anderledes, mener den fåmælte nordjyde.

- Jeg synes, at jeg har vist nogle af de samme ting, som jeg tidligere har gjort, men der er også bare – uden at forklejne dem, jeg tidligere har spillet med – flere bedre spillere her, så det kan aldrig blive den helt samme rolle. Det er lidt sværere at få de samme overskrifter, når der ikke kun er 1-2 spillere at holde øje med, så det handler for mig om at holde mig skarp, afslutter kantspilleren.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO