• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Landstræner vrager Lebogang Phiri: Han sætter aldrig en fod forkert

Lebogang Phiri kommer ikke med Sydafrika til Africa Cup of Nations.

Af Ole Hoffskov

Fra 21. juni går det løs ved Africa Cup of Nations, der denne gang afholdes i Egypten, og blandt de 24 deltagerlande er Sydafrika, der vandt turneringen i 1996. Onsdag udtog landstræner Stuart Baxter sin trup til slutrunden, og her glimrede især ét navn ved sit fravær.

Den tidligere Brøndby-spiller Lebogang Phiri har spillet seks landskampe for Bafana Bafana, men han kommer ikke med til Africa Cup of Nations. Midtbanespilleren var ikke blandt de 23 udtagede spillere, der blev præsenteret onsdag.

En meget hård beslutning, lyder det fra landstræneren.

- "Lebo" er altid inde i billedet. Han er en af de bedste professionelle, vi har, og en fantastisk ambassadør i udlandet. Han sætter aldrig en fod forkert, og når jeg taler med hans klub, elsker de ham, siger Stuart Baxter ifølge The Citizen og fortsætter:

- Selvfølgelig var han med i overvejelserne, men det er nok på den centrale midtbane, vi har de mest talentfulde spillere - og man kan ikke have alle med. Jeg ville elske at have en plads mere til rådighed og udtage Phiri, for han fortjener det. Da jeg talte med ham, sagde han "bare rolig, jeg bliver ved med at klø på. Held og lykke". 

Lebogang Phiri tørner til dagligt ud for Guingamp, der i denne sæson rykkede ud af den franske Ligue 1. 

Superliga

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Hobro IK skal følge op på den sensationelle sejr over FC København, når Glen Riddersholm og SønderjyskE kommer på bes...

Mere Superliga

Fokus