• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Larsson om første møde med Zorniger: Ingen forstod, hvad han mente

Larsson om første møde med Zorniger: Ingen forstod, hvad han mente
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den svenske højre back Johan Larsson fortæller, at Alexander Zorniger allerede i sit første møde med Brøndby-spillerne gjorde det klart, hvordan holdet skal spille fodbold.

Af Kenneth Jensen

Ikke siden 2008 har Brøndby IF vundet en titel, men 2018 kan være året, hvor de blå-gule igen kan løfte en pokal.

Klubben ligger aktuelt nummer to i Superligaen, bare et enkelt point efter FC Midtjylland, og meget af kreditten bør gå til ledelsen, hvor sportsdirektør Troels Bech har lavet gode og fornuftige indkøb, og hvor træner Alexander Zorniger har skabt en klar identitet og spillestil.

For spillerne er det aftrykket fra sidstnævnte, der mærkes, og Brøndby-anfører Johan Larsson fortæller, hvordan han allerede i første møde med træner Alexander Zorniger var lige dele forvirret og klar over, hvad træneren vil.

- Hvis du ser en af vores kampe, vil du sige, at det ser meget mærkeligt ud. Det første, han sagde, da vi trådte ind i mødelokalet, var at spørge, hvordan det så ud, da vi startede med at spille fodbold som seksårige. Der var ikke nogen, der forstod, hvad han mente. Så svarede han, at alle var omkring bolden. "Det er sådan, jeg vil have det". Så vi har voldsomme sideskift, og alle deltager i presspillet. Der findes ikke nogen, der ikke deltager i vores defensive arbejde, selv om der er store sideforskydninger og ekstremt meget løbearbejde, siger Johan Larsson i et interview med Fotbollskanalen.se.

Brøndby-backen fortæller, at styrken i systemet er, at Brøndby har mange omkring bolden - som Zorniger ønsker det - og derved hurtigt kan vinde den tilbage og skabe overtal. Han fortæller dog også, hvad der er svagheden i Brøndbys system.

- Hvis der er nogen, der falder uden for rammen i presspillet eller ikke passer sit arbejde og ikke er på plads, kan man blive overspillet. Så er modsatte side helt åben. Der er mange hold, som forsøger at gøre det, men indtil videre er det gået ret godt med det systemet, siger Johan Larsson.

Sat op i en formation kan man kalde det en 4-3-1-2 eller en 4-1-2-1-2, som Brøndby spiller.

Johan Larsson var torsdag aften en del af det svenske ligalandshold, der vandt med 1-0 over Danmark i Abu Dhabi. Larsson skal i dette forår forsøge at spille sig med til VM i Rusland til sommer.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus