Ligastats: Iskold FC Nordsjælland-duo og stort AaB-overtag

Det begynder at spidse til i Superliga-slutspillet, hvor flere hold har kniven for struben. Vi tager her et kig på ligastats for den netop overståede runde.

Hold:

Rundens duks
: Tre hold gik fra runden uden at få et eneste gult kort, men OB er diskvalificeret fra at vinde, for Frederik Tingager begik straffespark på Marvin Pourié og så rødt for forseelsen. Dermed er der to hold tilbage, og det er FC Nordsjælland og AaB, der begge vandt, og derfor deler prisen i denne uge. Ingen af de to hold fik kort, og tilmed begik FC Nordsjælland kun seks frispark. Som om det ikke var nok, at holdet spiller god fodbold for tiden: FCN går efter alle priserne.

---

Rundens boldbesiddelse
: Med 61 procents boldbesiddelse kommer Esbjerg fB blot ind på tredjepladsen i denne runde. Klubben tabte i øvrigt også til AC Horsens fredag aften. FC Nordsjælland vandt 4-1 i SønderjyskE og havde bolden i 64 procent af tiden, mens AaB vandt med 1-0 hjemme over AGF og kan prale af at have haft bolden i hele 68 procent af tiden.

---

Rundens ineffektive
: Det er efterhånden ved at være den samme sang ,der skal synges om Randers FC: Mod OB misbrugte klubbe en straffespark, havde 16 forsøg mod mål og scorede ikke. Også Esbjerg var ineffektive hjemme mod AC Horsens, hvor det blev til et nederlag på 0-1: Klubben havde 17 afslutninger mod kassen. Også Viborg må være godt trætte af målmand Thomas Nørgaard, der lavede flere flotte redninger og sikrede SIF et point. 22 gange forsøgte VFF sig mod målet og scorede ikke. Tillykke til Viborg med prisen som rundens mest ineffektive.

---

Rundens dominator
: Viborg FF og Johnny Mølby må være godt og grundigt irriteret over ikke at få tre point hjemme mod Silkeborg, hvor klubben i 75 af de 90 minutters fodbold ifølge Superliga.dk havde et spilovertag mod Silkeborg IF. Det endte altså 0-0. Heller ikke Randers kunne udnytte 70 minutters overtag mod OB og tabte med 0-1, mens FC København med 70 minutters overtag mod Brøndby kunne tage hjem med en sejr på 1-0.