• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Ligastats: Knivskarpe og lynhurtige FC Midtjylland er klar til Brøndby

Vi er klar med opsamlingen på spillerunde 29, hvor nogle af de vigtigste og mest interessante statistikker bliver gennemgået.

Af Tipsbladet.dk

Her er Ligastats for den overståede 29. spillerunde i Superligaen

Individuelt:
Rundens målkonge:
16 mål blev der scoret i runden - og det var af 16 forskellige spillere. Men da vi skal have fordelt hæderen, må vi se efter effektiviteten, og så går prisen til FC Helsingørs Anders Holst, der kun var på banen mod AGF i 34 minutter og scorede på sin eneste afslutning. At det ikke var nok til point, er en anden sag, men en kåring som Rundens Målkonge er vel også værd at tage med.

-----
Rundens aflevering:
Anthony Jung, Christian Nørgaard og Simon Tibbling - alle fra Brøndby IF - ligger i top 4 men må se OB's Jeppe Tverskov snuppe kåringen med sine 89 succesfulde afleveringer i 3-0-sejren over Randers FC.

-----
Rundens luftkonge:
Hele fem spillere med over 10 vundne luftdueller er ganske unikt i Superligaen men vidner om en runde, hvor der var masser af bolde i luften - so to speak.
FC Københavns Federico Santander og AaB's OIiver Abildgaard nåede 11 vundne luftdueller, hvilket var en færre end Mad Justesen fra Hobro IK og AC Horsens' Alexander Ludwig. Men igen er der ingen over eller ved siden af Superligaens luftkonge nummer 1, Simon Okosun, der med 13 vundne dueller atter er bedst i denne kategori.

------
Rundens sprinter:
Der var fart over feltet, da FC Midtjylland hentede den nødvendige sejr ude over FC Nordsjælland for at holde sig på siden af Brøndby IF i guldstriden. Fire FCM-spillere ligger således blandt de syv hurtigste sprinter i runden, men det er Mikkel Duelund, der kan knytte næven og kalde sig for Rundens Sprinter med en fart, der er registreret til 34,64 kilometer i timen. 

-----
Rundens arbejdshest:
Hele 18 spillere nåede at løbe over 12 kilometer i runden, men ingen nåede over 13 kilometer. Tættest på var OB's Troels Kløve, der med 12.905 tilbagelagte meter gjorde sit til at holde Randers FC beskæftiget i kampen, der sluttede 3-0 til de stribede fra Fyn.

------
Rundens oprydder:
Edgar og Eggert l- med efternavnene Babayan og Jonsson ligger side om side med fem vundne tacklinger i spillerunde 29. Men vi finder vinderen ved at gå lidt dybere i oprydder-statistikkerne. Her kan man se, at SønderjyskE-spilleren Jonsson har en bolderobring og en duel vundet "langs jorden" - det har Hobros Babayan ikke. Så Rundens Oprydder er fra SønderjyskE.

------
Rundens hårdeste:
Pavol Safranko fra AaB, Eggert Jonsson fra Sønderjyske og Mikkel Kallesøe fra Randers FC står lige i forhold til begåede frispark. Fire gange var de hver ude med riven, så det bliver i denne omgang en deler melle de tre hårde gutter.

Hold:
Rundens engle:
Det er naturligvis fint at spille kampe uden at modtage gule kort, da man på den måde undgår karantæner, vrede modspillere og bestemte blikke fra dommeren. Men hvad hjælper det, hvis man i selve kampen slutter som taber? FC Helsingør er rundens eneste hold uden gule kort og måtte forlade Aarhus uden point - så glæden må naturligvis findes i, at man napper kåringen som Rundens Engle.

-----
Rundens boldbesiddelse:
Der knyttede næver og kæmpe jubel på Brøndby Stadion, da FC København blev nedlagt og dermed nye tre point sat ind på bogen i forhold til den uhyre tætte guldkamp. Men hvad ingen på det tidspunkt nok var klar over er, at Brøndby sikrede sejren med en boldbesiddelse på hele 60 procent, hvilket også er nok til at vinde kåringen her. Tillykke til Brøndby. 

------
Runden inden for rammen:
OB og FC København stod for hver otte afslutninger inden for rammen, hvilket er nok til en delt tredjeplads. SønderjyskE ramte målet hele ni gange, men ingen er over Brøndby IF, der 12 gange sendte bolden inden for rammen i det københavnske slag mod FCK.

------
Rundens skarpeste:
AaB havde ni afslutninger i 2-0-sejren over AC Horsens og scorede to gange  det giver en scoringseffektivitet på 22 procent for nordjyderne, hvilket er nok til andenpladsen. Men ingen skarpere end FC Midtjylland, der med bare syv afslutninger også scorede to gange og dermed tager førstepladsen med 29 procent. 

------
Rundens dominator:
Brøndby var dominerende i hele 70 minutter mod FC København, men det er lige præcis ikke nok til også at vinde i denne kategori, for AGF var i følge superliga.dk dominerende i hele 75 minutter, da FC Helsingør blev sendt hjem med 2-1 fredag aften. 

Kilde: Superliga.dk


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus