Vi samler op på Superligaens seneste spillerunder ved at se på, hvilke spillere og hold der skiller sig ud på udvalgte områder.

I det følgende vil vi tage et kig på nogle af de præstationer, der er værd at skrive hjem om fra den seneste spillerunde.

Her er ligastats for 34. runde i Superligaen.

Individuelt:

Rundens goalgetter:
To spillere scorede mere end ét mål i denne runde: Robert Skov og Peter Ankersen. Der var dog stor forskel på, hvor effektive de var i deres målscoring. Mens Skov skød på mål ni gange, gjorde Ankersen det blot tre gange. Dermed er der altså ingen tvivl om, hvem af de to der har været den dygtigste goalgetter i runde 34.
---

Rundens playmaker:
Det har været en stærk spillerunde for FC Nordsjællands Mathias Jensen, der med et mål og et oplæg kom på Rundens Hold er på tipsbladet.dk og nu også kan skrive ”rundens playmaker” på cv’et. Den 21-årige midtbane, der er godt i gang med sit Superliga-gennembrud, ramte en medspiller 93 gange i 4-1-sejren over SønderjyskE. Det var fire gange flere end Benedikt Röckers total mod Lyngby BK.
---

Rundens arbejdshest:
Det var ikke arbejdsindsatsens skyld, at Brøndby tabte 2-0 mod Lyngby torsdag aften. De to mest løbestærke spillere var således Christian Nørgaard og Hany Mukhtar, mens yderligere tre sneg sig ind i rundens top 20.
Den mest arbejdsomme var Nørgaard, der løb 13.458 meter i løbet af kampen. Det var godt 400 meter længere end Mukhtar. Det er langt fra første gang, Nørgaard har haft arbejdshandskerne på. Han er nummer ti på listen over dem med flest meter i benene i denne sæson.
---

Rundens oprydder:
Igen udmærker Brøndbys Christian Nørgaard sig. Denne gang skyldes det, at han i løbet af torsdagskampen satte seks tacklinger ind. Det var der ikke nogen andre spillere, der overgik.
Til gengæld satte FC Københavns Jan Gregus lige så mange tacklinger ind i 3-2-nederlaget i Herning. Han clearede desuden flere bolde end Nørgaard, der omvendt erobrede flere end Gregus. Den må stå tilbage som uafgjort.
---

Rundens hund:
En af de kampe med mest på spil var AGF-Esbjerg fB, og det afspejler sig på antallet af frispark begået. Fire af de fem hyppigste syndere var på banen i det opgør, men der var ingen, der begik flere frispark end Mads Hvilsom med seks af slagsen. Det var ét mere end Mustafa Amini og Lasha Parunashvili og to mere end Björn Daniel Sverrisson.

Klik her for at komme til side to og læs blandt andet om en overraskende Horsens-dominans

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO