• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Lodberg gider ikke kunststof: Sløjt for dansk fodbold

Lodberg gider ikke kunststof: Sløjt for dansk fodbold
Illustration

SønderjyskEs Niels Lodberg er ikke tilfreds med kunststofbanen i Farum, og han mener, at banen som FC Nordsjællands bør forbydes.

Af Kenneth Jensen

Debatten om kunststofbaner i Danmark er i øjeblikket oppe at vende, efter FC Nordsjællands kunststofbane i Farum har modtaget kritik. Senest så man i kampen mellem FCN og AaB, at de to hold skøjtede rundt på en bane, der var dels svær at finde fodfæste på, dels utrolig hurtig og svær at få kontrol over bolden på.

Og spørger man SønderjyskEs Niels Lodberg, så er det ikke en bane, der hører hjemme i dansk fodbold. Tværtimod. Lodberg, der selv har spillet på banen af flere omgang, vil have forbudt baner som den i Farum.

- Det er en meget, meget sløj bane for at være helt ærlig, og det er en helt anden form for fodbold, der spilles derovre. Vi prøvede forskellige knopper, jeg havde selv støvler med både lange og korte knopper, og vi skøjtede rundt. Jeg har tidligere prøvet at have almindelige knopper, og der skøjtede jeg også rundt. Det er sløjt for dansk fodbold at have sådan en bane, og det er en tydelig fordel for deres spillere at have sådan en bane, de også træner på dagligt, siger Niels Lodberg til fodboldmagasinet 4:4:2, der sendes på TV Midtvest, og forklarer videre:

- Jeg mener det helt ærligt ikke (at kunststofbaner skal kunne spilles på, red.). De kunne i stedet have brugt pengene på en ordentlig græsplæne og varme i banen. Men jeg er også af den gamle skole og kan godt lide at blive beskidt af almindelig græs og ikke blive drivvåd af kunststof, fordi den har fået tonsvis af vand, inden man skal spille, siger Niels Lodberg.

FCM-forsvarer Francis Dickoh er ikke helt ude i, at kunststofbaner skal forbydes, men han kan godt følge Niels Lodbergs tanker.

- Kunststof slider mere på spillerne, og det er lidt hårdere. Det har jeg hørt fra anføreren Patrick (Mtiliga, red.) og Stokholm (Nicolai, der har stoppet karrieren, red.), siger Francis Dickoh.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus