Superliga Simon Møbjerg Sørensen

Lumb: Trænervalg kan afgøre min fremtid

Lumb: Trænervalg kan afgøre min fremtid
Illustration

Michael Lumb kom til FC Vestsjælland i sommer på grund af Ove Pedersen, der nu er fortid i klubben. Det betyder ikke nødvendigvis, at Lumb også forsvinder, men det kan ske.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Det blev betragtet som lidt af et scoop, da oprykkerne FC Vestsjælland i sommer slog klørene i venstre backen Michael Lumb. Dengang gjorde Lumb det klart, at træner Ove Pedersen havde en væsentlig del af æren for, at han valgte Slagelse-klubben.

Nu er Pedersen så fortid i FC Vestsjælland, mens Michael Lumb fortsat har et år tilbage af kontrakten. Lumb er klar til at springe videre til en ny klub i løbet af sommeren, hvis det rette tilbud kommer, og det kan også blive afgørende, hvem Ove Pedersens afløser bliver.

- Det bliver spændende at se, hvem der bliver den nye træner, og hvad han har af ideer. Det kan godt blive afgørende for min fremtid i klubben, hvem de vælger, for jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg kom hertil på grund af Ove. Det betyder ikke, jeg skal skifte klub nu. Det kommer an på, hvad der opstår af muligheder, og kommer der noget, der spiller for mig og for FC Vestsjælland, kan det godt være, jeg er et andet sted, når transfervinduet lukker. Hvis ikke tager jeg jo i hvert fald et halvt år mere her, men klubben kan jo også få mindre for mig, jo tættere jeg kommer på udløb, siger Michael Lumb til tipsbladet.dk.

26-årige Michael Lumb har tidligere spillet i Zenit Skt. Petersborg, Feyenoord, Freiburg og Bochum og har altså allerede prøvet lidt af hvert i udlandet, men det er netop udenlands, han primært tænker på, når han overvejer et klubskifte, men andre danske klubber er også et tema.

- Jeg skal passe på, hvad jeg siger, for jeg har før sagt, at jeg ikke kunne se mig selv i andre danske klubber end AGF, og nu er jeg i FC Vestsjælland, så jeg vil helst ikke svare hverken ja eller nej på det spørgsmål. Men mine drømme om udlandet er intakte. Jeg vil gerne afsted igen, og så må vi se, om det bliver nu, til vinter eller næste sommer. Nu ser vi, hvad der opstår af muligheder. Jeg føler, jeg har haft en fin sæson, hvor jeg har vist, at jeg stadig er en god spiller. Jeg har bevist, jeg kan gøre en forskel og føler, jeg har spillet på et pænt højt niveau. Det håber jeg også, andre synes, påpeger Lumb med et lille grin.

FC Vestsjælland blev nummer ni i den forgangne Superliga-sæson og reddede sig altså endnu en sæson i den bedste række. Ud over træner Ove Pedersen forsvinder Søren Berg, Mads Petersen og Morten Bertolt med sikkerhed, mens syv andre spillere har uafklarede kontraktudløb.