Superliga Simon Møbjerg Sørensen

Lumb vil undgå panik på Farums kunstgræs

Lumb vil undgå panik på Farums kunstgræs
Illustration

FC Vestsjælland er det eneste hold, der har vundet på Farum Park i denne sæson, og besøger de igen FC Nordsjælland, hvor Michael Lumb vil undgå de panikagtige scener, der udspillede sig til sidst mod Randers.

Af Simon Møbjerg Sørensen

FC Nordsjælland ligger nummer seks i Superligaen takket være en forrygende hjemmebanestatistik. De har fået 22 af deres 26 point hjemme på kunstgræsset på Farum Park, og på lørdag kommer FC Vestsjælland på besøg.

Umiddelbart ligner det endnu tre sikre hjemmebanepoint til FC Nordsjælland, men FC Vestsjælland er det eneste udehold, der i denne sæson har vundet på Farum Park, og det har Michael Lumb planer om at gentage.

- Vi skal ud og holde bedre på bolden, end vi har gjort i de første tre kampe, og så skal vi udnytte de chancer, vi får. Vi skal stå imod det tryk, de kommer med, vi skal undgå løbedueller og bolde ned bag vores forsvar, som de forsøgte sig med, sidst vi mødtes. Vi må ikke gå i panik, selv om vi kommer foran. Vi skal stadig spille som et hold. Jeg synes, vi går lidt i panik, da vi kommer foran mod Randers. Vi bliver lidt bange for at vinde og trækker os meget langt tilbage. Det skal vi gøre bedre, hvis vi vil vinde på lørdag, siger Michael Lumb til tipsbladet.dk.

Mens FC Nordsjælland har været godt kørende på Farum Park, har de været rigtig dårlige på udebane. Senest tabte de med 4-1 i Brøndby, og overgangen fra kunstgræs til græs kan være én af årsagerne til, at FC Nordsjælland ude og hjemme er som nat og dag.

I hvert fald kan modstanderne ikke ret godt lide at besøge Farum Park. Det viser Spillerforeningens undersøgelser af anførernes oplevelser af de 12 Superliga-baner. Michael Lumb er heller ikke glad for kunstgræsset.

- Jeg er ikke vild med det, men vi må tage det, som det er. Underlaget er meget hårdere at løbe på end almindelig græs. Det er hårdt for lænd og knæ, og man kan være godt mærket efter kampen. Bolden glider meget hurtigere på kunstgræsset, hvis der er vand på, og det er bare meget anderledes at spille på.

- FC Nordsjællands hold kender banen rigtig godt, og de er et såret hold, der ikke har fået de point, de havde håbet på. Men lad os håbe, vi kan slå dem igen, siger Lumb.

FC Vestsjælland har fået to point i de første tre kampe i foråret, mens FC Nordsjælland har fået tre.