• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Lyngby-træner: Ottendepladsen betyder alverden

Foto: Getty Images

Lyngby er i spil til ottendepladsen i Superligaen, og det betyder meget for cheftræner Christian Nielsen.

Af /ritzau/

Lyngby Boldklub måtte gå fra banen uden point til superligakontoen, da klubben mandag aften tog imod FC København 3F Superligaen.

Det betyder, at klubben mistede et skridt i placeringskampen.

Lyngby er i spil til den ottendeplads, som betyder, at klubben i højere grad kan påvirke, hvilken gruppe den vil i i nedrykningsspillet. Det er noget, der ligger cheftræner Christian Nielsen meget på sinde.

- Det betyder alverden. Der er kæmpe forskel på at blive nummer otte og ni, så vi vil gøre alt for at få ottendepladsen, siger Christian Nielsen.

- Hvis vi får niendepladsen, vil vi dog stadig have et udmærket udgangspunkt - i hvert fald i forhold til hvor folk troede, vi skulle ligge, siger Christian Nielsen med henvisning til, at Lyngby er oprykkerhold.

Han fortæller, at spillere og trænere ikke spekulerede så meget over det i mandagens opgør mod FC København. Men når det i næste uge gælder en udekamp mod Hobro IK, så er det en anden sag. Alle hold skal nemlig spille samtidig.

- Jeg kan godt forestille mig, at vi på søndag har en lille radio ved øret, så vi bliver liveopdateret. Vi er måske afhængige af de andre, siger Nielsen, som ser frem til næste uges neglebider.

- Vi glæder os. Det er nogle fede kampe at være en del af. Der er ekstra tænding på, og meget bliver afgjort. Det er mange måneders hårdt arbejde, som skal placeres, så vi glæder os, siger han.

Angriber Frederik Gytkjær har en lidt anderledes tilgang til situationen end sin træner.

- Vi fokuserer på at få et godt resultat mod Hobro, og så må vi tage den derfra. Vi spillere bruger ikke så meget tid på det der. Vi skal bare have et godt resultat, og så må vi se, hvordan det ender, siger Christian Nielsen.

Lyngby kommer til at kæmpe med AC Horsens, OB og måske Sønderjyske om ottendepladsen. Sønderjyske kan spille sig ud af duellen om ottendepladsen, hvis holdet tirsdag ikke vinder over Brøndby.

Holdet, der ender på syvendepladsen, vælger først, om man vil i nedrykningsgruppe med holdene, som ender på 11.-pladsen og 14.-pladsen eller holdene på 12.-pladsen og 13.-pladsen. Derefter er det holdet på ottendepladsen, der vælger.

/ritzau/

Superliga

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakke...

Mere Superliga

Fokus