Superliga Anders Dehn

Lyngbys defensive mur er faldet: Det er sgu vores egen skyld

Lyngbys defensive mur er faldet: Det er sgu vores egen skyld
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lyngby BK har allerede lukket 14 mål ind i denne sæson mod 35 i sidste. Michael Lumb er ikke interesseret i at komme med undskyldninger, men forklaringer.

Af Anders Dehn

Lyngbys succes i sidste sæson var i høj grad skabt på et fundament af 1-0-sejr. 12 gange i sæsonens 36 kampe - det er en tredjedel - vandt Lyngby med 1-0 i Superligaen. 

Samtidig lukkede holdet i alt 35 mål ind, altså lidt under ét mål per kamp. Kun FC Københavns suveræne mestre lukkede færre ind.

Læs også: Lyngby-profil om klubbens fremtid: Håber, de har mere styr på det end os

Det er med andre ord ikke nogen overdrivelse at sige, at Lyngbys bronzemedaljer var et resultat af en stærk defensiv. Den kongeblå forsvarsmur har imidlertid slået revner i denne sæson - hvis den da ikke helt er væltet.

Lyngby har i fire kampe indkasseret 14 mål, hvilket svarer til 40 procent af det samlede antal for hele sidste sæson. Venstrebacken Michael Lumb har et bud på, hvad det skyldes.

- Jeg vil ikke komme med undskyldninger. Det er sgu vores egen skyld, vi har lukket så mange mål ind, så vi har bare ikke været gode nok. Det må vi også sige. Vi har skiftet meget ud i forsvaret. Det kan være en af grundene. Jeg siger ikke, det er den eneste grund, men det kan være en af dem.

Vi har tidligere set danske hold lide under, at de spiller europæisk fodbold, når de ikke er vant til det. Har det også været en faktor?

- Jeg vil allerhelst sige nej, men vi har skiftet meget ud på holdet i forhold til, hvem der spillede Europa League, og hvem der spillede Superliga. Jeg ved ikke, om det har en indflydelse. Det håber jeg ikke, siger Lumb til tipsbladet.dk.

- Modstanderne har måske også mere respekt for os end i sidste sæson og kigger nok mere på vores styrker og svagheder. Men i bund og grund er vi nødt til at kigge på os selv. 

Det har været en særligt hektisk start på sæsonen for Lyngby, der allerede har spillet 10 kampe i Europa League-kvalifikationen og Superligaen. Derfor er denne uge den første, hvor holdet har en hel træningsuge mellem to kampe. 

Det har de udnyttet til at holde to dage fri, hvor de kunne få den dårlige stime med fem nederlag i streg på afstand.

- Jeg tror, det har været meget godt at få et par dage, hvor vi kunne puste lidt ud. Der har været en masse tryk på de seneste par uger. Vi ville selvfølgelig gerne videre i Europa League, men det er også sundt at kunne puste lidt ud, siger Lumb.

Lyngby gik direkte fra en serie på 10 kampe med lutter sejre til nu fem med lutter nederlag. Det er selvsagt en anderledes situation at stå i, men Michael Lumb nedspiller den mentale udfordring, der måtte være i at hive sig selv og hinanden op igen.

- Vi har alle prøvet at tabe fodboldkampe før, så vi skal ikke finde de helt store ting frem i skabet. Nu har vi for første gang, siden vi startede, en hel træningsuge, hvor vi kan arbejde med nogle ting til træning. Jeg er sikker på, vi nok skal få vendt, siger han.

Lyngby møder lørdag SønderjyskE på hjemmebane, men her sidder Michael Lumb over med karantæne, efter han fik to advarsler mod FC Nordsjælland i sidste runde.