• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Lyngbys krise gør ondt på Brøndbys Nørgaard

Lyngbys krise gør ondt på Brøndbys Nørgaard
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

På søndag møder Christian Nørgaard og Brøndby IF nødlidende Lyngby Boldklub, og det huer ikke den tidligere Lyngby-spiller Christian Nørgaard at se de kongeblå på randen af konkurs. Igen.

Af Anders Dehn

Der er næppe nogen, der ligefrem nyder at se Lyngby Boldklub svæve mellem liv og død i disse dage, men for Christian Nørgaard er det særligt pinefuldt. Manden, der med Brøndby IF efter planen møder Lyngby i forårspremieren, har en fortid i kongeblåt og ærgrer sig over sin gamle klubs situation.

Nørgaard spillede store dele af sin ungdomskarriere i Lyngby, inden turen i 2012 gik til Hamburger SV, og han har således et godt forhold til søndagens modstander. Han har dog allerede bevidnet én konkurs, det var i 2001, da han var syv år, og han håber ikke at overvære en til.

Læs også: Lyngby-spillerne kan ophæve deres kontrakter på onsdag

- Det gør også ondt på mig. Jeg har brugt mange år i den klub, hvor jeg har spillet og været glad for at være. Jeg ved, hvor god den er for unge spillere til at udvikle sig i. Det vil være virkelig ærgerligt, hvis det skulle gentage sig for Lyngby. Det gør også, at vores situation i weekenden ikke er helt afklaret, siger Nørgaard til Ritzau.

Det uafklarede handler om, hvorvidt Lyngby Boldklub kan holde på spillertruppen til søndagens kamp. Som det er lige nu, skal klubben senest i morgen udbetale løn, og ellers kan spillerne ophæve deres kontrakter onsdag og i samme ombæring begære klubben konkurs.

Læs også: Avis: Aston Villa vil købe Lyngby Boldklub

En konkursbegæring i sig selv er ikke nok til at aflyse kampen, det er det først, når Skifteretten giver medhold, men Lyngby kan altså stadig risikere at måtte undvære en række spillere. Desuden måtte Lyngby aflyse gårsdagens testkamp mod SønderjyskE, fordi klubben ikke havde penge til at betale for busturen. 

Lyngby har via formand Torben Jensen bedt om ekstra tid til at få fremtiden på plads med det mulige købere, som han og bestyrelsen i øjeblikket forhandler med. 

Tipsbladet.dk har forsøgt at finde ud af, om spillerne vil gå med til det, men Mads Øland, der er direktør i deres fagforening, Spillerforening, oplyser, at de ikke har nogen kommentarer. Thomas Lindrup, der er chef for spillerrådgivning samme sted, og Lyngby-anfører Mathias Tauber er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus