• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Månedens Hold i Superligaen - oktober

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Månedens Hold i Superligaen for oktober.

Af Tipsbladet.dk

Den sidste Superliga-kamp i oktober er færdigspillet, og det er tid til at gøre status over den forgangne måned i Danmarks bedste fodboldrække. 

På grund af landskampspausen bød oktober på tre spillerunder, og dem slap især Brøndby IF, AaB og FC Midtjylland godt fra, mens det også lykkedes Silkeborg IF at vinde en fodboldkamp. 

Tipsbladet.dk har benyttet lejligheden til at kigge på de individuelle præstationer.

Her er Månedens Hold i Superligaen:

Målmand: Rafael Romo, Silkeborg IF 
Silkeborg IF er med afstand det hold i Superligaen, der lukker flest mål ind, men havde det ikke været for Rafal Romo, havde oprykkerne formentlig indkasseret mange flere i oktober. Venezuelaneren stod tre meget fine kampe - især opgøret mod FCM, som SIF tabte 1-2, skiller sig ud. Romos målmandsstil er lidt uortodoks, men han formår at komme i vejen for meget. 

Højre back: Kevin Mensah, Brøndby IF 
Det har gjort Brøndby godt at spille 3-5-2, og det gælder især Kevin Mensah, der huserer som højre wingback snarere end en decideret højre back. Det betyder, at Mensah i højere grad kan bidrage offensivt, og det er naturligvis i den ende af banen, den tidligere angriber har sine forcer. Johan Larsson skal stå tidligt op for at vippe Mensah af pinden. 

Central forsvarer: Jeppe Tverskov, OB
OB ligner et bundsolidt bud på et top seks-mandskab, og bundsolid kan man også kalde Jeppe Tverskov i fynboernes centrale forsvar. Tverskov har haft skiftende makkere i den forgangne måned, og der har ikke været nogen tvivl om, at dirigentstokken har været hans. Det ansvar har han forvaltet på fornem vis. 

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland
Alexander Scholz blev matchvinder for FCM i seneste opgør mod Esbjerg fB, og defensivt har han passet sit arbejde. Noget utraditionelt lykkedes det ikke FC Midtjylland at holde buret rent en eneste gang i oktober, men forsvarsspillet fra Scholz, Sviatchenko og de øvrige var stadig stabilt. 

Venstre back: Jakob Ahlmann, AaB
AaB-backen lå mere ned, end han stod op, da nordjyderne besejrede OB i 13. spillerunde. Ahlmann tog så mange tæsk i den kamp, at han måtte holde en pause mod SønderjyskE ugen efter. Ahlmann fighter sig til en plads på Månedens Hold. 

Højre midtbane: Awer Mabil, FC Midtjylland
FC Midtjylland vandt tre gange 2-1 i oktober, men der var som sådan ikke rigtigt nogle, der skilte sig voldsomt ud i offensiven. Awer Mabil formåede imidlertid at markere sig med blandt andet to assists, og han fortjener et klap på skulderen for den forgangne måned, der også bød på en lang rejse med Australiens landshold. 

Central midtbane: Dominik Kaiser, Brøndby IF 
Dominik Kaiser lagde fra land med at blive sparket i hovedet af Rasmus Falk, så han skulle syes med 23 sting. Man kan dog langt fra beskylde Brøndby-profilen for at have virket groggy. Oktober blev endnu en stor Kaiser-måned, som blandt andet bød på to mål - herunder et på hovedstød. Set med Brøndby-briller kan tyskerens kontrakt ikke blive forlænget hurtigt nok. 

Central midtbane: Carlos Zeca, FC København
Ingen i Superligaen kan måle sig med Carlos Zeca i disciplinen at erobre bolde, og i oktober ragede han også godt til sig. FCK-kaptajnen har udviklet sig til én af ligaens absolut bedste spillere, og det er imponerende, som han kamp efter kamp formår at støvsuge hver en centimeter på banen. 

Venstre midtbane: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland
Mikkel Damsgaards talent er indiskutabelt. For FCN-kometen handler det om at finde et stabilt niveau i sine præstationer. Det formåede han i oktober - det var stabilt godt hele vejen. Det helt store svendestykke var naturligvis 4-1-sejren over SønderjyskE, hvor det blev til to mål og en assist, men Damsgaard kom også på tavlen i nederlaget til OB. 

Angriber: Kamil Wilczek, Brøndby IF 
Brøndbys anfører sluttede måneden af på den mest tåbelige måde, da han stangede panden imod Kevin Conboy og fik rødt kort, men derudover var polakken fuldstændig enestående i oktober. Kamil Wilczek scorede seks mål i tre kampe og er en suveræn nummer ét på topscorerlisten.

Angriber: Simon Hedlund, Brøndby IF 
Efter Niels Frederiksens formationsskifte i Brøndby IF er Simon Hedlund blevet brugt som central angriber og makker til Kamil Wilczek, og det har fået svenskeren til at vokse. Simon Hedlund scorede mod arvefjenderne fra FC København, og det var desuden værd at bemærke, at Brøndby-spilleren noterede sig for en assist i alle tre kampe i oktober. Der er ingen grund til, at Hedlund rykkes tilbage på kanten. 

Læs også:Revanchelysten Brøndby-spiller: Min bedste plads er i angrebet

Læs også:100 kampe for FCK: Ét minde står særligt stærkt

Læs også:Ronnie Schwartz kommenterer på AGF-rygte

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 14. runde

Læs også:Lars Olsen til Esbjerg: Det er mildt sagt uambitiøst