Mabil og Amini var med, da Australien sagde farvel til legenden Cahill

Det var en emotionel oplevelse for australsk fodbold tirsdag formiddag, da Tim Cahill takkede af efter 108 landskampe. Awer Mabil og Mustafa Amini startede inde for Australien, mens dansk-libanesiske Bassel Jradi spillede hele kampen for modstanderen.

Det kan godt være, at Tim Cahill kun er 180 centimeter høj, men i australsk fodbold er han den største. Tirsdag formiddag dansk tid takkede han af på landsholdet efter 14 år for The Socceroos, da han blev klappet på banen i en venskabskamp mod Libanon.

Dermed slutter det på 108 kampe for den tidligere Premier League-spiller; det er én optræden færre end kamprekordholder Mark Schwarzer. Til gengæld er Cahill den, der suverænt har scoret flest mål med 50 af slagsen.

Der var også et solidt Superliga-aftryk på kampen, da Awer Mabil fra FC Midtjylland og Mustafa Amini fra AGF startede inde for Australien. De spillede henholdsvis 65 og 74 minutter.

Også hos Libanon var der en tråd til dansk fodbold. Bassel Jradi, der har spillet 23 U-landskampe for Danmark og optrådt for AB og FC Nordsjælland, fik alle 90 minutter.

Kampen endte 3-0 til Australien på to mål af Martin Boyle, der spillede sin første landskamp fra start, mens Mathew Leckie scorede det sidste mål.