• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Nordsjælland-spiller hev fat i sin chef: Brug mig som højre back

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Nordsjælland-spilleren Mads Aaquist foreslog selv over for sin træner, at han bruges som højre back. Nu har han fået fuld tid i de første par kampe.

Af Kenneth Jensen

FC Nordsjælland solgte denne sommer ud af arvesølvet i form af Victor Nelsson, Mads "Mini" Pedersen og Karlo Bartolec i defensiven , og selv om det var dygtige spillere at miste, har FCN allerede erstatningerne på plads.

Dygtige, unge spillere har fået chancen fra start, og så har FC Nordsjælland hentet Kian Hansen ind til forsvaret, hvor han med stor rutine skal være med til at guide de unge folk.

Mest markant har det dog været, at Mads Aaquist har droppet ideen om at være en offensiv spiller og er gået tilbage til det, han spillede i ungdomsårene - nemlig højre back.

Og det var Aaquist selv, der foreslog for FC Nordsjællands træner, Flemming Pedersen, at det skulle være sådan.

- Jeg kiggede ganske enkelt på, hvor jeg kunne nå længst med min karriere, og det var nok der, at jeg - set med objektive øjne - havde de bedste muligheder, siger Mads Aaquist til tipsbladet.dk om at spille højre back.

Opbakning var der fra start af fra træner Flemming Pedersen, da Mads Aaquist foreslog, at han kunne kæmpe med om pladsen efterladt af Karlo Bartolec.

- Han virkede dejligt positiv. Vi havde også sidst, da jeg var i FCN, en snak om, hvordan jeg havde det med positionen, men dengang ville jeg mere spille en af de offensive positioner. Men man lærer også med tiden, når man bliver ældre, og det er nok også det, der er sket for mig, siger den tidligere Randers-, FC Helsingør- og FC København-spiller.

Første opgør mod AC Horsens var Mads Aaquist meget tilfreds med, mens han i seneste kamp mod FC Midtjylland begik et straffespark. Den generelle præstation i FCM-kampen er lidt tåget for Aaquist, fordi han begik det straffespark, som tager fokus fra den overordnede præstation.

Den 24-årige dansker ved, hvilke udfordringer han har fremadrettet.

- Så uvant er positionen jo heller ikke, for jeg spillede højre back indtil for få år siden. men jeg må så også sige, at man hurtigt mister automatismerne i at være højre back. For mig har det primært været i forhold til, hvordan man skal forsvare. Men jeg lærer hurtigt, og jeg ved, hvad jeg skal gøre bedre, siger Mads Aaquist, der forklarer, at han vil gå langt for at få sit gennembrud i FC Nordsjælland.

- Jeg vil bare gerne spille fodbold, og FC Nordsjælland er der, hvor jeg helst vil spille. Nu handler det bare om at gribe chancen.

Lige nu er der på papiret ikke den store konkurrence til Mads Aaquist på højrebacken, så for ham gælder det om at sikre, at det heller ikke er nødvendigt.

I hele sidste sæson var højrebacken udlejet til Randers FC, hvor det ikke var meget spilletid, det endte med.

Aaquist har alt i alt 44 Superliga-kampe på cv'et - FC Nordsjælland står noteret for tre point efter de første to Superliga-kampe.

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus