• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Maltrakteret FCK-mandskab: Bendtner skal i kamp og nyindkøb i skole

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FCK vil bruge landskampspausen på at sende Nicklas Bendtner i kamp for reserverne og Pep Biel og Michael Santos til engelskundervisning.

Af Ole Hoffskov

FC København tabte 1-3 til Brøndby IF søndag eftermiddag, og dermed har de forsvarende danske mestre blot vundet én af de seneste fem kampe i Superligaen. Det er ganske usædvanligt og naturligvis bekymrende for FC København.

Løverne virker pressede på ressourcer i et program med få træninger, mange kampe og rigtig mange skader. I den forbindelse falder landskampspausen umiddelbart på et tørt sted, men sådan ser Ståle Solbakken ikke umiddelbart på det.

FCK-manageren mener ikke, at han kan nå at flytte ret meget i løbet af de kommende to uger, fordi mange spillere er af sted med deres respektive landshold. Nordmanden må undvære otte førsteholdsspillere.

Læs også:Bendtner vil bruge landskampsfridage på at træne

- Vi er maltrakteret som hold, men vi kan arbejde lidt individuelt med spillerne. Nicklas Bendtner kan arbejde med sin fysik og spille en reserveholdskamp på stor bane, for det er, hvad han trænger til – at spille på stor bane, siger Ståle Solbakken og tilføjer:

- Derudover kan vi give Michael Santos og Pep Biel ekstra engelskundervisning, så de er til at kommunikere med. 

Dame N'Doye nåede at gøre et kort comeback for FC København i pokalkampen mod Hillerød for knap to uger siden, men angriberen har ikke været i aktion siden, og det trækker lidt ud med senegaleseren.

Læs også:Falk opsøgte Kaiser efter kampen: Det var et uheld

- David Cosgrave (FCK's fysiske træner, red.) har ansvaret for ham. Han har brug for tid. Der blev meldt fire til seks uger ud, og nu er der vel gået seks, og så er planen, at han skal træne med holdet om otte-ti dage. Han træner to gange om dagen nu og arbejder hårdt. Det hele afhænger af hans egne tilbagemeldinger. Hvis han ikke føler sig tilpas, skal vi ikke presse ham. Det kommer der i hvert fald ikke noget godt ud af, siger Solbakken.

FC København møder Esbjerg fB på hjemmebane efter landskampspausen.

Læs også:Marcondes om første FCM-scoring: Der kommer flere herfra

Læs også:Niels Frederiksen i taktisk triumf: Vil i særdeleshed gerne slå FCK

Læs også:Bedst og værst: FC København blæst ud af Brøndby Stadion