• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga plbold.dk

Manchester City kan få frataget Premier League-titel

Foto: Getty Images

Der er nu åbnet en sandsynlighed for, at Manchester City kan få frataget et eller flere mesterskaber grundet klubbens økonomiske overtrædelser.

Af plbold.dk

UEFA har dømt Manchester City for at have overtrådt Financial Fair Play-reglerne, og det koster to års karantæne fra europæiske turneringer, men også i Premier League kan det få konsekvenser for the Citizens at reglerne ikke er blevet fulgt.

Tidligere på ugen kunne the Independent fortælle, at Manchester City risikerer en pointstraf i indeværende sæson, men nu rapporterer Daily Mail, at storklubben risikerer at blive frataget Premier League-titlen fra 2014.

Det kræver, at Premier Leagues separate undersøgelse af sagen munder ud i, at Manchester City kendes skyldig i at have overtrådt Financial Fair Play-reglerne. Her kan konsekvensen så være, at klubben mister retten til at kunne kalde sig mestre i sæsonen 2013/14.

Fra 2012 til 2016 har Manchester City ifølge UEFA brudt reglerne, og i den periode vandt klubben altså mesterskabet i 2014, men også i 2012 – om end kun halvdelen af sæsonen rent faktisk blev spillet i 2012. Derfor er det usikkert, hvorvidt Premier League også kan ende med at fratage klubben den titel.

Premier Leagues Finacial Fair Play-regler er mindre strikse, og derfor kan udfaldet af organisationens undersøgelse være en anden end UEFA’s.

I 2013/14-sæsonen blev Liverpool nummer to i tabellen, mens Manchester United tog andenpladsen i sæsonen 2011/12.