• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Marcondes kan godt lide Ståles drillerier: Han er 100 procent bange for os

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Emiliano Marcondes glæder sig til søndagens topbrag mod FC København. Han tolker Ståle Solbakkens små stikpiller som frygt.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland og FC København tørner sammen i et vaskeægte topbrag på MCH Arena søndag aften. Tidligere på sæsonen spillede de to guldfavoritter 0-0 i Telia Parken, og nu mødes de altså for anden gang. Inden kickoff har FC Midtjylland et forspring på fire point ned til de danske mestre.

Optakten til kampen har blandt andet båret præg af nogle små stikpiller fra de to lejre. Først og fremmest fra FCK-manager Ståle Solbakken, der blandt andet har udtalt, at løverne allerede havde vundet Superligaen, hvis FC Midtjylland - ligesom FCK - havde spillet europæisk gruppespil i denne sæson. 

Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen svarede igen over for tipsbladet.dk og fastslog blandt andet, at Ståle Solbakken "lige skal have tjekket op på noget med matematikken".

FC Midtjyllands offensivprofil Emiliano Marcondes har ikke noteret sig ordkrigen i medierne, men han synes, det er god lir.

- Ståle forsvarer sig vel bare. Han har en undskyldning klar inden kampen, som han så kan bruge, hvis de taber. Jeg har noteret mig, at de brokker sig meget over, at de har mange skader, men vi har haft lige så mange. Vi har bare vist, at vi har en god trup, som kan klare, at dygtige spillere er skadet, siger Marcondes til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det er sådan noget, Ståle altid gør, og han er god til det. Jeg kan faktisk godt lide det. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han gør det, fordi han er bange for os.

Læs også:FCM-boss svarer FCK igen: Solbakken skal have styr på matematikken

Du tolker det som, at han er bange for jer? Hvorfor?

- Ja, 100 procent. Jeg tror, de var overraskede over, hvor gode vi var, da vi mødte dem i Parken tidligere på sæsonen. Der, tror jeg, vi overrumplede dem lidt, lyder det fra FCM-profilen.

- Vi er bedre end FC København
Emiliano Marcondes og holdkammeraterne i FC Midtjylland kan bringe sig syv point foran FC København med en sejr på søndag, og det er unægtelig en del med tanke på, at hverken FCM eller FCK smider ret mange point i denne sæson.

Lejesvenden fra Brentford FC håber, at FC Midtjylland søndag kan sætte to streger under, at de er et skridt foran FCK i denne sæson.

- Jeg glæder mig meget. Jeg ser frem til at, at vi spiller bedre end FC København og kommer til at dominere kampen. Jeg synes, det var det billede, man så, da vi mødte dem i Parken, og det skal vi gentage, så de bliver nervøse. Vi er et bedre hold end FC København, siger Marcondes og tilføjer:

- Vi er mere agressive, vi skaber flere chancer, og vi er bedre defensivt. Jeg synes, man i vores kampe kan se, at vi er rigtig gode i presspillet, og at vi er overlegne i duellerne. 

Læs også:Ståle om FCK og FCM: Vi er en international klub - de er en national klub

Han fastslår, at han naturligvis har respekt for FC København. Særligt et par af klubbens profiler.

- FCK har selvfølgelig nogle gode spillere. De har Dame N'Doye, som jeg især er meget imponeret over, og så har FCK jo traditionelt altid nogle gode kantspillere. Jeg vil også gerne fremhæve Zeca, som efter min mening er én af de bedste spillere i Superligaen. Så jo, de har et godt hold, men jeg synes helt klart, vi er bedre, lyder det fra Marcondes, der i tidens løb har været en del i vælten, når han har mødt FC København:

- Det er noget særligt at møde FCK. Det er selvfølgelig specielt for FC Midtjylland, fordi det er en topkamp, og for mig personligt er det også noget særligt. Jeg er fra København og har mødt dem mange gange helt fra ungdomstiden. Det er et hold, jeg altid gerne har villet slå.

Der er kampstart i Herning søndag klokken 18.00. 

Læs også:Solbakken: Hvis FCM havde vores program, havde vi allerede vundet ligaen

Læs også:Tæt på udsolgt: Folk strømmer til topbrag i Superligaen

Læs også:FCM-spiller på landsholdet for første gang: En stor dag for hele familien

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Taber OB søndagens opgør mod Randers FC, er det lige før, fynboerne er ude af top seks-ræset.

Mere Superliga

Fokus