• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Michael Ehrhorn

Massivt hul i kassen i Brøndby IF

Brøndby IF skal om få måneder tilføres 100 millioner kroner ved en emission, men de penge er allerede brugt, og ved siden af vakler økonomien, skriver Økonomisk Ugebrev.

Af Michael Ehrhorn

En opgradering af Brøndby IF Masterclass, nye betonelementer til Sydsiden og bedre loungefaciliteter. Det er bare nogle af de ting, der er på tegnebrættet, når Brøndby IF om et par måneder efter planen får tilført 100 millioner kroner ved en emission.

En proces der skulle være kommet i foråret, men som man valgte at skubbe til efteråret 2019. Nu er der så bare lige et problem.

Læs også: Brøndby tabte til Braga efter to overtidsmål

Pengene er nemlig allerede brugt, det skriver Økonomisk Ugebrev ifølge Ekstra Bladet. Brøndby IF har nemlig mere end 100 millioner kroner i gæld, og faktisk skulle man være helt oppe i omegnen af 120 millioner kroner i minus.

Økonomisk Ugebrev har i en stor rapport kigget på økonomien generelt i Superliga-klubberne, men man har særligt fokus på Brøndby. Og det er ikke det eneste problem, at man formentlig ikke kan bruge en krone af den store emission.

I dagligdagen vakler økonomien nemlig også, og man holdes kun oppe af, at Jan Bech Andersen med flere bliver ved med at holde hånden under klubben. Jan Bech Andersen selv skriver i en kommentar til økonomisk ugebrev:

- Vi halter stadig bagefter finansielt, og vi bliver ikke en bæredygtig fodboldklub, hvis vi ikke bliver dygtigere til at købe og sælge fodboldspillere. Med ansættelsen af Carsten V. Jensen som fodbolddirektør er det vores forventning, at vi på sigt ligeledes bliver en top-3 klub, hvad angår køb og salg af spillere og talentudvikling, skriver Jan Bech Andersen.

Jan Bech Andersen udtaler desuden, at han står fast ved det løfte, han har givet klubben. Et løfte hvor han vil holde hånden under Brøndby IF minimum frem til 2020.

Superliga

FCK vrager Daramy mod FCN

Ståle Solbakken har udtaget truppen til søndagens opgør mod FC Nordsjælland. Her har nordmanden fravalgt Mohamed Dara...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.