Mayron George blev helt og skurk i topopgør

Det endte lige mellem de to tophold på Brøndby Stadion i en kamp, der blandt andet bød på en kontroversiel udvisning til Mayron George.

FC Midtjylland fik langt fra en optimal start på søndagens Superligaopgør mød Brøndby. Gæsterne fra Herning måtte kort før startfløjt skifte en skadet Tim Sparv ud med Simon Ayo Okosun.

Ulvene kom dog stadig ud til første halvleg i fuld fart og i højt pres. Allerede efter få sekunder lavede Paul Onuachu kampens første frispark i en løbeduel med brøndbyforsvaret.

De første 10 minutter var generelt præget af to hold, der ville frem på banen. Det ene kontraangreb afløste det andet. Dog lykkedes det ingen af de to mandskaber at få bolden i mål.

Efter 19 minutter lykkedes det endelig for Brøndby at passere Jesper Hansen i FC Midtjylland-målet. Nikolai Laursen snubler lidt i bolden i et par omgange ind i FCM-feltet, men ender med at få den med mod baglinjen. Herfra slår han den fladt ind i fødderne på Mukhtar, der sikkert sparker den i mål fra kanten af det lille målfelt.

Midtjyderne svarede dog hurtigt igen. Fem minutter senere sparkede Mayron George på mål fra 25 meter, og han kunne se bolden skrue helt op under overlæggeren i det lange hjørne. 1-1.

Efter en halv times spil kom Johan Larsson først på et fladt indlæg fra Tibbling, men Jesper Hansen hev en refleksredning af de bedre frem fra kartoteket.

Anden halvleg startede som den første: Begge hold i fuld fart og med chancer i begge ender. Dog uden scoring.

Efter 58 minutter var det igen hjemmeholdet, der bragte sig i front. Nikolai Laursen drev gæk med FC Midtjylland-forsvaret, inden han udplacerede Jesper Hansen med et skud i modsatte side af målet.

Og det gik helt galt for FC Midtjylland efter 65 minutter, da Mayron George først fik sig et gult kort og derefter brokkede sig til rødt.

Det så dog ikke ud til at give udslag på måltavlen. For efter 79 minutter kom Sviatchenko højst på et af Kian Hansens lange indkast. Forsvarsspilleren headede gæsternes udligning i mål med stor kraft.

Det blev ikke til flere chancer i Brøndby, og kampen endte dermed 2-2. Det betyder, at Brøndby nu ligger på tredjepladsen i tabellen med 14 point, mens FC Midtylland tager andenpladsen med 15 point - fire point bag FCK.