• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Medie: Brøndby jagter endnu en nordmand

Ifølge mediet Transfermarkt er Brøndby IF interesseret i at købe den norske venstre back Birk Risa.

Af Kenneth Jensen

Mens den norske midtbanespiller Tobias Børkeeiet er ved at gennemføre et lægetjek i Superliga-klubben Brøndby IF, melder det danske mandskab sig også ind i kampen om endnu en nordmand.

Det er mediet Transfermarkt, der fortæller, at Brøndby IF forsøger at købe den norske venstre back Birk Risa fra Odds Ballklubb. Tipsbladet.dk er også bekendt med Brøndbys interesse i nordmanden.

Nordmanden, 21 år, skiftede i 2018 fra FC Köln i Tyskland til Odds BK, hvor han har gjort det så godt, at flere klubber - inklusiv Brøndby - har interesse i at vriste ham væk fra Odds.

Ifølge Transfermarkt har Brøndby allerede én gang budt på spilleren, men det danske mandskab er i hård konkurrence med blandt andre Rosenborg BK, og der også tidligere har været rygter om flere andre norske klubber.

Rosenborg erkendte i marts at have budt på venstrebacken, og dengang blev buddet på fem norske millioner - svarende til godt fire millioner danske kroner - afvist af Odds. Eirik Horneland udtalte dengang, at man ledte efter en langtidserstatning på pladsen som venstre back, og at han troede på, at Birk Risa kunne passe ind i Rosenborg.

For Brøndby handler det også om konkurrence på en position, hvor der kun er én naturlig venstre back i Anthony Jung. Risa kan ligeledes spille et par andre positioner, blandt andet har han tidligere spillet et par kampe som angriber, ligesom han også kan spille på begge kanter.

Birk Risa er fast mand på Norges U21-landshold, hvor han også er anfører, og det er en spiller, der er spået en fin fremtid.

Tipsbladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Brøndby, men her er man ikke vendt tilbage på henvendelserne. Heller ikke Odds Ballklubbs daglige leder, Einar Håndlykken, har været til at få en kommentar fra.

Superliga

Mere Superliga

Fokus