• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Medie: Zanka-afløsers pris er fire- eller femdoblet på få måneder

Medie: Zanka-afløsers pris er fire- eller femdoblet på få måneder
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København betaler 11 millioner kroner for Michael Lüftner, hvilket er fire-fem gange så meget, som Slavia Prag betalte for ham i januar.

Af Anders Dehn

Som vi citerede på tipsbladet.dk tidligere torsdag aften, mener Ekstra Bladet at vide, at FC København har fundet sin erstatning for Mathias "Zanka" Jørgensen. Det bliver den 23-årige tjekke Michael Lüftner.

Samme konklusion er det tjekkiske medie idnes.cz kommet frem til. Her mener man desuden at vide, at Slavia Prag er magtesløse i forhold til FCK's tilnærmelser. De danske mestre har således aktiveret Lüftners frikøbsklausul, skriver idnes.cz.

Læs også: Tjekkisk U-landsholdsspiller skal afløse Zanka

Den er på 1,5 millioner euro, hvilket svarer til 11 millioner danske kroner. Det er mellem fire og fem gange så meget, som Slavia Prag betalte for stopperen i januar måned, beretter det tjekkiske medie.

Siden vinterskiftet har Lüftner spillet 11 ligakampe for Slavia og har endnu til gode at tabe med sin nye klub. Den gode stime har bragt klubben tæt på det tjekkiske mesterskab, da man med tre runder tilbage har to point ned til Viktoria Plzen.

Lüftner er en del af det tjekkiske U21-landshold, som til sommer møder Danmark til EM. Han spiller dog sæsonen færdig i Tjekkiet, da han ikke kan skifte, før transfervinduet åbner i begyndelsen af juli.

Superliga

Mere Superliga

Fokus